Telefony z najnowszym Symbianem OS 9.1 (S60 v.3)?

Jakie sa telefony z najnowszym Symbianem OS 9.1 (S60 v.3) ?

I ktorego polecacie?

Jaka jest roznica , co daje nowego i wogole miedzy nowszym Symbianem OS 9.1 (S60 v.3) , a starszym Symbianem OS 8.1a (S60 v.2)?

Pytam bo mam na oku i jestem bardzo zainteresowany Nokia N72 , ktora wlasnie posiada starsza wersje Symbiana.

Czy warto inwestowac w nowszego Symbiana?

9.1?

Nokia E50 - Posiadam, polecam.

Nokia E65 - Może to dla kogoś być nieralne ale miałem go spory kawałek czasu, z tego co wiem, jeden z pierwszych w mojim city (100 000 mieszkańców więc nie znów taka wiocha).

Oczywiście, tak samo jak w nowy telewizor, zamiast starego, czy będziesz go używał jako telefonu, czy jako, hmmm, zabawki? Tnz. miałeś jush symbiana starszej generacji? Bawiłeś się w instalke progsów?

E50

E60

E61

E65

N73

N80

N95

Pewnie pare pominąłem.

W nowych symbianowcach montuja dużo lepsze wyświetlacze, teraz większość aplikacji piszą tylko pod symbiana S60 3rd edition.

N95i ma najnowszego symbiana (moje cudo mażeń za 3 miesiące będe mial (1300zł po przecenie 890 7 tel w tym samym sklepie) albo n93i co byście kupili ta sama cena :slight_smile: ) 200-tny post ide to oblać :slight_smile:

Ewentualnie Symbian UIQ 3 like P990i, ale nie polecam, mam obecnie, kawał kloca, brzydkie i softu nie ma ;( . A może coś linuksowego? Taki Ipod Iphone ?

to jest już n95i :o pierwsze słyszę…

jest ale nie w polsce :slight_smile: sprowadzony z japoni

jest ich tylko 20 w polsce czyli rarytas jak się niezdecyduje to go sprzedadzą i lipa będzie :frowning:

link do n95i po rusku bile/img/news/news_4912.jpg&imgrefurl=http://www.interstar.ua/mobile/n

ews/20070512/5/&h=429&w=248&sz=125&hl=en&start=1&um=1&tbnid=U

RpqhlsioJDDLM:&tbnh=145&tbnw=84&prev=/images%3Fq%3Dn95i%26sv

num%3D10%26um%3D1%26hl%3Den%26sa%3DN’>http://images.google.co.uk/imgres?imgurl=http://www.interstar.ua/mo

bile/img/news/news_4912.jpg&imgrefurl=http://www.interstar.ua/mobile/n

ews/20070512/5/&h=429&w=248&sz=125&hl=en&start=1&um=1&tbnid=U

RpqhlsioJDDLM:&tbnh=145&tbnw=84&prev=/images%3Fq%3Dn95i%26sv

num%3D10%26um%3D1%26hl%3Den%26sa%3DN

jeste jeszcze taki sympatyczny telefonik jak Nokia 6120 classic z Symbianem 9.2

http://www.telepolis.pl/telefony.php?id=1180

Złączono Posta : 19.07.2007 (Czw) 8:35

Różnica jest m.in. taka, że na 9.x trzeba podpisywać aplikacje co jest sporym problemem dla wielu userów.

zastanów się wiec 3x czy potrzebny Tobie fon z najnowsym Symbianem? :stuck_out_tongue:

Nie warto. Wg Ciebie na czym polega ta “inwestycja” i jak sądzisz, kiedy Ci się zwróci? :stuck_out_tongue:

Złączono Posta : 19.07.2007 (Czw) 8:40

Ta jasne :smiley:

A widziałes przypis w tytule? “Nokia N95i Fake Edition

ruskiego nie znam ale widzę, że ten telefon ma 262k kolorów i 1,3mpix aparat oraz generalnie przyrównują to do takich wynalazków jak “Nokan”, “Nokai” itd :lol:

Jestem bardzo zainteresowany Nokia N72 , wpełni multimedialny i wypasiony telefon, ale zracji ze ma starszego Symbinan OS 8.1a (S60 v.2)- wacham sie z jego kupnem.

Co do NOKI E50 - ktora ma nowszego symbiana , jest to chyba telefon biznesowy, nie tak multimedialny jak N72 , natawiony na bajery itp.

:arrow: Interesowalby mnie telefon nowy do ok 800zł. , bez simlocka z allegro (bo najtaniej ) , co w tej cenie mozna bylo by ciekawego znalesc? Wiekszosc - prawie wszystkie telefony co maja najnowszego Symbiana kosztuja najmniej ponad 900 i wiecej…

:arrow: Mam pytanie czy program do Symbiana OS 8.1a (S60 v.2) mozna rowniez zainstalowac w telefonie z nowszym Symbianem OS 9.1 (S60 v.3) — ( i odwrotnie ) ?

:arrow: Pod która wersje Symbiana jest najwiecej pisanych programow ( podobno pod najnowszego )?

Dokładnie włąśnie takiego posiadam :slight_smile: Stoi sobie na biureczku jakieś 20cm ode mnie :stuck_out_tongue:

W tej chwili mimo wszystko najwięcej aplikacji jest pod starsze wersje Symbiana. Ale oczywiście szybko może to się zmienić

:slight_smile:

Pytanie - o jakie konkretnie programy Tobie chodzi? Bo może się okazać, że w ogóle nie potrzebujesz OS’a.

Nie.

Hmmm… A jakie to bajery masz na myśli? Przecież i na E50 jak i na N72 mozna zainstalowac praktycznie to samo. Bajerem wg mnie to może być lepszy aparat albo wyświetlacz.

czyli kupie sobie cuś innego z Symbianem bo koleś już pare razy oszukiwał ludzi, no cuż są i tacy ale n93i to dopiero cudo :slight_smile: no ale trza nazbierać i kupić u innego sprzedawcy.

Tak, o ile za bardzo nie macha się panelem - luzy gwarantowane.

Przymierzałem się do tego ale telefon jest większy niż kloc siporexu (no może nieco przesadziłem :stuck_out_tongue: )

a do tego jest servise żeby naprawić to :slight_smile:

Ja bym nie brał N93, bo nawet jak na symbianowca jest bardzo duża (widziałem na żywo)

E50 to telefon dla biznesmena, lekki i poręczny, ale na miłość boską - ma SYMBIANA 9.1. Miałem przez 2lata 6600 i mając nowszą generację tego os’a, na E50, czuję się bogiem wśród symbianowców. Wiem że tak naprawdę nie jest, ale poprostu mam FUN z tego telefonu i to mi wystarcza :wink: .

Witam, mam takie pytanie,mianowicie, posiadam starą nokię E90, zrobiłem upgrade softu z wersji bodajże 227.xx.xx do wersji 300.34.84 i pojawił się problem.mianowicie nie zawsze działa joystick na wewnętrznej klawiaturze i po kilku dniach od resetu telefonu(twardego resetu)nie działa wibracja.Joystick po kilku minutach się odzywa, ale nie tak ma być przecież że czekam 5 minut aż zaskoczy o co chodzi:( Pytanie moje w związku z tym brzmi: czy jest możliwość i jakiego oprogramowania potrzebuję by powrócić do starszej wersji symbiana, na której fon hulał poprawnie?? dzięki za odpowiedź:) pozdrawiam

aha, dodam jeszcze że po podłączeniu słuchawek spełniają swoje zadanie lecz jeśli ktoś dzwoni to dzwoni głośniczek w fonie nie w słuchawkach:/ przed zmiana softu dźwięk był w słuchawkach i to nie wina słuchawek:/