Nokia E65 - Może to dla kogoś być nieralne ale miałem go spory kawałek czasu, z tego co wiem, jeden z pierwszych w mojim city (100 000 mieszkańców więc nie znów taka wiocha).
Oczywiście, tak samo jak w nowy telewizor, zamiast starego, czy będziesz go używał jako telefonu, czy jako, hmmm, zabawki? Tnz. miałeś jush symbiana starszej generacji? Bawiłeś się w instalke progsów?
N95i ma najnowszego symbiana (moje cudo mażeń za 3 miesiące będe mial (1300zł po przecenie 890 7 tel w tym samym sklepie) albo n93i co byście kupili ta sama cena ) 200-tny post ide to oblać
Ewentualnie Symbian UIQ 3 like P990i, ale nie polecam, mam obecnie, kawał kloca, brzydkie i softu nie ma ;( . A może coś linuksowego? Taki Ipod Iphone ?
Różnica jest m.in. taka, że na 9.x trzeba podpisywać aplikacje co jest sporym problemem dla wielu userów.
zastanów się wiec 3x czy potrzebny Tobie fon z najnowsym Symbianem?
Nie warto. Wg Ciebie na czym polega ta “inwestycja” i jak sądzisz, kiedy Ci się zwróci?
Złączono Posta: 19.07.2007 (Czw) 8:40
Ta jasne
A widziałes przypis w tytule? “Nokia N95i Fake Edition”
ruskiego nie znam ale widzę, że ten telefon ma 262k kolorów i 1,3mpix aparat oraz generalnie przyrównują to do takich wynalazków jak “Nokan”, “Nokai” itd :lol:
Jestem bardzo zainteresowany Nokia N72 , wpełni multimedialny i wypasiony telefon, ale zracji ze ma starszego Symbinan OS 8.1a (S60 v.2)- wacham sie z jego kupnem.
Co do NOKI E50 - ktora ma nowszego symbiana , jest to chyba telefon biznesowy, nie tak multimedialny jak N72 , natawiony na bajery itp.
Interesowalby mnie telefon nowy do ok 800zł. , bez simlocka z allegro (bo najtaniej ) , co w tej cenie mozna bylo by ciekawego znalesc? Wiekszosc - prawie wszystkie telefony co maja najnowszego Symbiana kosztuja najmniej ponad 900 i wiecej…
Mam pytanie czy program do Symbiana OS 8.1a (S60 v.2) mozna rowniez zainstalowac w telefonie z nowszym Symbianem OS 9.1 (S60 v.3) — ( i odwrotnie ) ?
Pod która wersje Symbiana jest najwiecej pisanych programow ( podobno pod najnowszego )?
Dokładnie włąśnie takiego posiadam Stoi sobie na biureczku jakieś 20cm ode mnie
W tej chwili mimo wszystko najwięcej aplikacji jest pod starsze wersje Symbiana. Ale oczywiście szybko może to się zmienić
Pytanie - o jakie konkretnie programy Tobie chodzi? Bo może się okazać, że w ogóle nie potrzebujesz OS’a.
Nie.
Hmmm… A jakie to bajery masz na myśli? Przecież i na E50 jak i na N72 mozna zainstalowac praktycznie to samo. Bajerem wg mnie to może być lepszy aparat albo wyświetlacz.
czyli kupie sobie cuś innego z Symbianem bo koleś już pare razy oszukiwał ludzi, no cuż są i tacy ale n93i to dopiero cudo no ale trza nazbierać i kupić u innego sprzedawcy.
E50 to telefon dla biznesmena, lekki i poręczny, ale na miłość boską - ma SYMBIANA 9.1. Miałem przez 2lata 6600 i mając nowszą generację tego os’a, na E50, czuję się bogiem wśród symbianowców. Wiem że tak naprawdę nie jest, ale poprostu mam FUN z tego telefonu i to mi wystarcza .
Witam, mam takie pytanie,mianowicie, posiadam starą nokię E90, zrobiłem upgrade softu z wersji bodajże 227.xx.xx do wersji 300.34.84 i pojawił się problem.mianowicie nie zawsze działa joystick na wewnętrznej klawiaturze i po kilku dniach od resetu telefonu(twardego resetu)nie działa wibracja.Joystick po kilku minutach się odzywa, ale nie tak ma być przecież że czekam 5 minut aż zaskoczy o co chodzi:( Pytanie moje w związku z tym brzmi: czy jest możliwość i jakiego oprogramowania potrzebuję by powrócić do starszej wersji symbiana, na której fon hulał poprawnie?? dzięki za odpowiedź:) pozdrawiam
aha, dodam jeszcze że po podłączeniu słuchawek spełniają swoje zadanie lecz jeśli ktoś dzwoni to dzwoni głośniczek w fonie nie w słuchawkach:/ przed zmiana softu dźwięk był w słuchawkach i to nie wina słuchawek:/