Witam! Chcę podłączyć tuner TNK (zewnętrzny), do komputera, i teraz moje pytanie brzmi jaką kartę na PCI polecacie? tak aby móc podłączyć sygnał Video (Svideo lub żółty chinch) + Audio (2 x chinch).? W komputerze ta karta będzie wykorzystywana jedynie do odbioru sygnału z zewnętrznego tunera.
Nie interesuje mnie SkyStar 2 + Phoenix (ja mam tak w domu) , zestaw powyżej jest dla znajomego. Tylko zastanawia mnie jaka karta. Mi by odpowiadał Leadtek WinFast 2000 Expert Edition , i podłączyć przy pomocy SVideo + chinche na lite in karty muzycznej, poprzez przejściówkę, ale… jakoś mi się nie widzi (też mam Leadteka, czasem są problemy pod vistą)
Ja używałem przy Cyfrowym Polsacie Leadteka z tym że pod XP i byłem zadowolony (nie miałem żadnych większych problemów) Niestety jak pod Vistę to nic innego nie doradzę (brak doświadczenia).
mm, a używałeś SVideo do podłączenia? czy przez RCA i przejściówkę? bo z tymi przejściówkami… mi to nie działa na moim Leadteku (jeżeli chce coś do Leadteka WinFast 2000 XP podłączyć na Chinch żółty, - obraz, zawsze mi sie nie udaje (czarny obraz, miga , nic nie widać)).