Telewizor LCD


(Lowik) #1

Mam następujący problem posiadam Telewizor LCD 32 Cale i Mam go podłączonego do PC Przez gniazdo DVI karta graficzna I Telewizor DVI problem polega na tym że obraz Jest normalnie wyświetlany tylko jest cały niebieski ??

A do drugiego wyjścia jest podłączony monitor Na wyJsciu Analogowym i działa własciwie ??


(Aficio32) #2

Jaki model telewizora?


(Clubbasse207) #3

sory że ja troszke nie na temat ale właśnie mam zamar już na dniach kupić tv pcd ale ma głównie być jako monitor

jak możesz napisz jaka jest czytelność czcionek ? jak w ogóle obraz z pc wygląda na tym ? :slight_smile:

oczywiście zakładam że rozdziałka 1366x768 ma ten tv :stuck_out_tongue:


(Lowik) #4

Model Daewoo 3212,Aha a jak podłącze do telewizora przez zlącze analogowe to wszystko jest ok morze żle coś robie morze monitor analog niemorze współpracować z telewizorem LCD wejście DVI jednocześne lub zle coś ustawiam w ustawieniach ??


(Aficio32) #5

myślisz o plasmie?

Złączono Posta : 16.10.2006 (Pon) 21:26

Z tego co ja się doczytałem komp powinien być podłączony poprzez gniazdo RGB In . I wtedy powinno działać .


(PaPuX) #6

Ale ustawiłeś klonowanie w ustawieniach karty i system PAL-B lub G ??


(Lowik) #7

Jak podłącze przez RGB to działa normalnie rozdzielczość ma 1366-768 tylko czemu jak go podłącze DVI PC karta graficzna-Telewizor LCD Obraz Jest niebieski oczywiście pulpit widać normalnie


(Aficio32) #8

Nie jestem pewien. Może musisz w tv przełączyć na opcję monitor lub w sterowniku karty graficznej przełaczyć na TV. Spróbuj.


(Lowik) #9

Włąsnie podłączyłem ino Telewizor LCD przez DVI do karty DVI i dalej mam tło pulpitu niebieskie ?? o co w tym chodzi


(Aficio32) #10

Jaką masz kartę graficzną w kompie? Zmieniłeś ustawienia w sterownikach?


(Lowik) #11

ATI Radeon 9600 pro,prubowałem różnych sterowników ale bez zmian obraz wyświetla tylko Niebieski Strasznie wyglada to tak gdybyś ustawił na ful kolor niebieski


(Aficio32) #12

Na jkich sterach jedziesz?

Sąsiad ma taką kartę . Jutro sprawdzę w ustawieniach i dam Ci znać , chyba , że ktoś szybciej rozwiąże Twój problem.


(Lowik) #13

Próbowałem na orginalnych ATi I na omegach i dalej to samo


(Aficio32) #14

No to jeżeli wytrzymasz do jutra , to sprawdzę.