Telewizor podłączony przez kabel hdmi-dzwięk

Witam serdecznie. Podłączyłem pod kartę graficzną gtx 760 telewizor przez kabel hdmi i mam tu dwa pytania

1. Da się zrobić by dźwięk jednocześnie leciał w komputerze i na telewizorze?

2. Albo czy da się zrobić tak by na komputerze leciał dźwięk z gry jakieś, a na tv z ze strony jakieś albo z filmu puszczonego na komputerze?

test.thumb.png.b46c845780d38c43a3d4ea196

Sprawdzałem właśnie i raczej to się nie uda…albo TV albo komputer.

Nie wiem czy o to chodzi ale jak mam nazwę tego swojego urzązenia to mogę ustawić tylko na domyślny i na nim leci dźwięk a na komputerze już nie

Właśnie odpisałem powyżej…sorry za poprzednią wskazówkę.

Szkoda ;<

Hej,

Generalnie jest to możliwe - ale potrzebny jest program, w którym można zdefiniować, jakiej karty ma używać program w czasie pracy. Na przykład Aimp ma taką możliwość - inne programy używają karty zdefiniowanej jako domyślna, a program odtwarza dźwięk przy pomocy tej, którą zdefiniowałem w programie.

Pozdrawiam,

Tak jak napisał kolega Dimatheus da się zrobić aby dwa różne programy używały dwóch różnych kart dźwiękowych (wbudowana w płytę glowna, spięta w złącze Pci/Pci-e, spięta w USB, wbudowana w kartę graficzną dająca dźwięk na hdmi - każda z nich jest w systemie widziana jako osobna karta dźwiękowa) pod warunkiem że przynajmniej jeden z nich ma możliwość ustawienia wyjścia audio.

Da się też zrobić aby z danego programu dźwięk szedł na dwie karty jednocześnie ale potrzebny jest do tego dodatkowy program który stworzy w systemie dodatkowa wirtualną kartę dźwiekową która podany na nią dźwięk będzie przekazywała na wybrane dwie inne karty dźwiękowe. Wiem że są takie programy ale konkretnej nazwy nie znam, poszukaj w google.

No ogarnąłem że można programem VLC oraz MPC wybrać źródło dźwięku.

Hej,

Skoro tak, to już puścić film możesz na innej karcie, pozostałe programy będą działać na karcie domyślnej. I tyle.

Pozdrawiam,