Telnet

Do tej pory nie miałem problemu z wysyłaniem maili za pomocą telnetu, ale teraz wprowadzono uwierzytelnianie wie ktoś może jak się to robi w telnecie??

tak jak wszedzie indziej musisz w programie pocztowym w ustawieniach konta zaznaczyc opcje SERWER WYMAGA UWIERZYTELNIENIA w zakładce Serwer

W tym problem że tam nie ma czegoś takiego :slight_smile: Chyba że ja źle szukam, proszę o jakieś wskazówki…

np. w Outlook Express NARZĘDZIA > KONTA > wybierasz swoje konto i WŁAŚCIWOŚCI > zakładka SERWER > i zaznaczasz opcje SERWER WYMAGA UWIERZYTELNIENIA

Hmmm… W outlook to ja dobrze wiem jak to się ustawia, ale mi chodzi o telnet. Chyba nie miałeś z nim nigdy styczności to tak jak by Konsola z której wysyła się pojedyncze polecenia do serwer. Jeśli posiadasz win zgrozę to powinieneś mieć go zainstalowanego. URUCHOM -> TELNET. Możesz zobaczyć sobie jak to wygląda.

tu znalazłem artykuł o wysyłaniu poczty z telnetu moze sie przyda http://www.it-faq.pl/EditModule.aspx?ta … cleID=1448

a tego nie widzialem, czegos sie nauczylem myslalem ze ten telnet to jakis serwer pocztowy :glupek2:

nieraz trzeba poszukac w google info co to jest zanim cos sie napisze :):):slight_smile: