Mam kartę grafiki GTX 1060 6GB i procesor Ryzen 5 1600X z chłodzeniem FERA 3. Temp. maksymalne podczas grania to 60-62 stopnie - czy to bezpieczne i normalne wartości?
Chciałbym, żeby moja karta miała takie temperatury podczas gry. Bezpieczne temperatury dla Ryzena są do 75 stopni. Nawet jak będziesz miał blisko 70 to nie ma czym się martwić jeszcze, ale będziesz mógł myśleć o odkurzeniu obudowy. Z grafiką tak samo.
Gra to tylko Crysis 1 na najwyższych ustawieniach wszystko. Nie wiem na jakim poziomie w nowych grach temperatury będą
Raczej nie będą się wiele różnić. Crysis 1 też na pewno w pełni obciąża GPU i CPU, o ile nie masz włączonego limitu klatek bądź synchronizacji pionowej. Jednak myślę, że temperatury wiele Ci nie podskoczą, a prędzej wentylatorki zaczną głośniej buczeć.
Czy w programie MSI afterburner na użycie ramu w grze patrzeć pod zakładką pagefile usage czy RAM usage?
Jak włączyć dodatkowo żebym widział na ekranie w grze na żywo temperaturę procesora i użycie RAM? Teraz mam wyświetlaną ilość fps i temp. GPU w programie Riva TunerStatisticsServer ?
Z ciekawosci: w budzie masz dodatkowe wentylatorki? Za 2 dychy parke: jeden dmucha, drugi wyciaga, na Alegro znajdziesz:) A temperatury sa calkowicie ok, wiec raczej dla Twojego spokoju.