Witam
mój dysk pracujac “na luzie” ma temperature 47*C(sciane obudowy zdjąłem bo z zalożoną było 51*C)
chyba to troche ponad normą… ile max może on mieć?
seagate
Witam
mój dysk pracujac “na luzie” ma temperature 47*C(sciane obudowy zdjąłem bo z zalożoną było 51*C)
chyba to troche ponad normą… ile max może on mieć?
seagate
Mam taka sama temperaturke (47) czyli najwyraźniej jest ona poprawne. Jakby było 60 to można by sie denerwować
no ale jaki model???ale jaki by nie był temperatura jest za duza.
Witam. Aktualnie w kompie mam dwa dyski segata jeden 250GB który ma temp. 46 stopni i 40GB który ma 48 stopni. ściane obudowy mam zdjętą jak zawsze i jakoś sie nie przejmuje tymi temperaturami. Widocznie tak musi być Pozdro
destroy , byłeś szybszy :twisted: :twisted:
Przy tych upałach nie dziwota!!
Uważaj powyżej 60-65 stopni !
Programik hdd life oznacza tę temp jako krytyczną ----- przynajmniej u mnie
U mnie Seagate 320 GB na SATAII ma temperaturę 30-35 stopni i chodzi non stop.
konkretny model to tu raczej nie ma wielkiego wpływu…
jak bym miał 60*C to bym zainwestował w chłodzenie orazu!
Złączono Posta : 18.07.2007 (Sro) 21:32
u mnie tyle to w pokoju jest!
ta przy tych 60 stopniach mozna by sie martwic… teraz takie upały to temperaturka tez normalna… my sie pocimy a dysk to co:D musi odreagować w postaci swojej temperatury
musiałem się dowiedzieć bo nie znam do jaich temperatur dyski dochodzą… ramy też parzą… ah te lato
Ale mi sie zdaje ze nawet jak będą chłodniejsze dni to i tak temperaturka spadnie o te 2/3 stopnie ale i tak będzie odpowiednia. Zaobserwowałem ze Seagate tak ma. Mam go sam, kumpel - temperatury takie same no i Ty masz takze
Panowie. Zainwestujcie w kilka wiatraków do obudowy i będzie cacy
w czerwcu były o 2/3 niższe z zamkniętą obudową
zainwestowałem w 1 myślałem że styknie a tu upały i przydały by się jeszcze dwa…
wentyl na procku głupieje i do 3000RPM dochodził, ręcznie musiałem zmniejszyć bo się znieść hałasu niedało…
po co inwestować na zapas? :mrgreen: Jak jest wszystko OK :mrgreen:
Jakby coś się działo że te temperatury przekraczałyby normę to wtedy na pewno każdy by myślał… ale jeżeli wszyscy którzy maja Seagate maja takie temperaturki to moim zdaniem nie ma sie czym przejmować.
kończę z tym tematem bo powiedzą ze spamuje żeby sobie posta nabić (tak jak wczoraj :mrgreen: )
Lepiej zabezpieczyć się na zaś niż później żałować
prawda wentyle nie są wcale takie drogie… a warto się zabezpieczyć
i co komu z tego nabijania? :? normalna dyskusja