Temperatury podczas grania. Czy nie za wysokie?

Hahaha, to fajne stwierdzenie. :slight_smile:
Nie dopisałes, że jak padnie to spacerek po nowy :slight_smile:

Wideo po kliknięciu start (jeśli obejrzysz w wątku a nie w nowej karcie YouTube) zaczyna się od czyszczenia procesora, tylko zapomniał za pierwszym razie o folii zabezpieczającej, więc można zobaczyć że mała ilość jest ok i bez robienia sobie bąbelków powietrza u siebie.

Udało mi się doprowadzić wszystko do temperatur myśle nie zagrażających juz procesorowi. Zmieniłem paste na SilentiumPC Pactum PT-1 koszt 14zł. Juz po paru min grania w Gta zauważyłem, że wentylator chodzi ciszej. Po sprawdzeniu temperatur jest myśle dużo lepiej

Zainstalujesz najnowszy program Core Temp, uruchomisz go i pograsz z 30 minut w GTA i wrzucisz tu screen z programu.

Wstępnie - jest lepiej.

Zrobiłem dokładnie jak pisałeś

CoreTemp-Scr

Może być.

Już jest w miare ok ale jeszcze może warto kupić jakąś podkładke chłodzącą. Mam ale bardzo marną i nie daje praktycznie nic. Zna ktoś jakąś sprawdzoną do kwoty około 100zł która faktycznie coś daje?

Podkładka ma sens, gdy wentylator zaciąga zimne powietrze od spodu.

Nawet zwykła bez wentylatora - oby było z 5 cm luzu spodu laptopa od powierzchni na której stoi.

Czy AAB Cooling NC45 spełni swoje zadanie? Ma 5 wentylatorów a ja mam 4 wloty od spodu w laptopie w dosc sporej odleglosci od siebie wiec powietrze dochodziloby do kazdego z nich. A może lepiej jeden duży np od Zalmana?

Kupisz przez internet, przetestujesz i w razie czego ma 14-naście dni na zwrot.

Ale wiadomo ze lepiej kupic cos co pomoze i miec pewnosc niz bawic sie w odsylanie. Ludzie maja takie rzeczy wiec mogliby sie wypowiedziec na temat swoich

Podkładka, to proste urządzenie, ma robić dystans i ewentualnie wtłaczać zimne powietrze.

Mogą się różnić wykonaniem, jakością,ilością wentylatorów i posiadać inne bajery.

http://www.pctechreview.com.pl/podkladki-pod-laptopy/test-7-podkladek-chlodzacych-pod-laptopy/

http://overclock.pl/articles/show/id/695,test-laptopowych-podkladek-chlodzacych

Znalazłem na tym forum pewien sposób "Aby go wyłączyć:

Kliknij ikonę zasilania koło zegarka następnie wybierz “więcej opcji zasilania”.

Przy wybranym planie zasilania kliknij “Zmień ustawienia planu”.

Następnie “Zmień zaawansowane ustawienia zasilania”

W nowo otwartym oknie znajdź “Zarządzanie energią procesora”.

Rozwiń “Maksymalny stan procesora”.

W opcji “PODŁĄCZONE” ustaw 98-99%

Teraz TURBO BOOST nie będzie się odpalał, a prockowi zejdzie z 10-15 stopni :stuck_out_tongue: (sprawdzone na i5 2gen).

W grze tego nie poczujesz :stuck_out_tongue:"

Sprawdziłem i działa, temperatury spadły wydajność nie. Czy jeżeli ustawie te 98% i zostawie tak na stałe to nic nie stanie się dla procesora?