Temperatury podzespołów, czy są prawidłowe?

Witam. Mamy srogie upały i zastanawia mnie, czy temperatury mojego sprzętu są właściwe, bezpieczne. Poniżej screeny z 1.5h sesji Wiedźmina 3 na maksymalnych ustawieniach grafiki.

Bez%C2%A0tytu%C5%82u1

Bardzo ładne wyniki, oby tak dalej. Swoją drogą ile masz FPS na takim sprzęcie?

Dokładnie nie wiem, ale wiesiek chodzi mi bardzo płynnie. Wszystkie postprocesy mam włączone, natomiast ustawienia grafiki poza kilkoma typu “woda” itp. to też jest wszystko max. Czyli temperatury są git? Nie muszę sprawdzać czy pasta termo na procesorze już nie stwardniała ze starości? :slight_smile:

Temperatury ok, pasty nie trzeba wymieniać.

Wyniki są świetne, lecz cały czas radzę je monitorować.

Masz 54 stopnie na CPU? :slight_smile: To czym go chłodzisz? :slight_smile: Bardzo dobry wynik. Pamiętam, ze z chłodzeniem Raijintek Themis po małym OC i5-3570K nie spadał poniżej 60 w gierkach.

O wysoką temperaturę GPU się nie martw. To dalej dopuszczalna temperatura, a pewnie przy osiągnięciu tych +70 stopni, wentylatory przyspieszają? U mnie z RX580 robi się mały odrzutowiec po kilkunastu minutach w AC Origins. :joy:

Właśnie pochwal się jakie chłodzenie i bardzo jestem ciekaw tych FPSów, czy to jakieś stabilne 50. Jakbyś mógł jakimś programikiem Sprawdzić to będę wdzięczny.

No w te bajki o Wysokich/Ultra nie uwierzę, chyba że gra na niższej rozdzielczości. :wink: Pamiętam, że GTX 970 + i5-3470 ledwie dawał radę, i miałem tak czy siak spadki w Novigradzie. Teraz RX580 z Ryzenem ma ładne dropy do 40. Więc gdzie tu GTX960 i z drugą generacją i5… :joy:

Pasta to Arctic Cooling MX-4 (szara tubka), natomiast chłodzenie procesora to Thermalright Macho - niestety, nie pamiętam, który konkretnie model, w każdym razie kupiony parę już ładnych lat temu. Może ktoś pozna po zdjęciach. Dodatkowo na górze obudowy mam dwa zwyczajne wentylatory i tyle. Nic szczególnego, poza chłodzeniem procesora, które podobno jest, a przynajmniej było świetne, kiedy je kupowałem już dawno temu. Czy sprawdzić te FPS i jak długo grać? Mam GeForce Experience, podobno tym można. Dajcie znać jak to sprawdzę :wink:
Mówię jak jest i jak gram, to, że nie wierzysz - trudno. Po co mam kłamać? :stuck_out_tongue:

EDIT: jak dla mnie wystarczy wynik po 15 minutach

Ulala…pędź po jakieś sprężone powietrze do marketu i nastaw odkurzacz. :stuck_out_tongue: Przyda mu się chociaż trochę przewietrzenia. :smiley:

Przydałoby się odkurzyć, fakt :smile: dawno tam nie zaglądałem :slight_smile:
Na filmiku nie widać FPS, nie wiem czemu, ale podczas gry mam widoczne i oscylowało mi w granicach 49-56 FPS. Grałem jakieś 10 min.
Filmik

No to wszystko bardzo ładnie, zostało odkurzyć i zamknąć temat :wink:

Tak jest, dzięki za rozwianie wątpliwości co do temperatur, bo nie byłem pewny.