Temperatury podzespołów

Witam:)

Mam do Was, drodzy forumowicze pytanie. Zaniepokoiła mnie bowiem pewna sytuacja. Otóż otworzyłem sobie niedawno kompa by go trochę odkurzyc w środku. Gdy tylko zdjąłem obudowę uderzyła mnie fala gorąca;P no, w każdym razie było tam ciepło jak nigdy…komp nie był nigdy podkręcany, więc nic się nie powinno przegrzewac…wiatraki tez pracują…ale dla uspokojenia duszy…prosiłbym o sprawdzenie czy te temperatury są ok:) z góry dzięki:)

http://img15.imgspot.com/?u=/u/07/33/13 … 525722.JPG

Konfig:

procek AMD Athlon 64, 2000 MHz (10 x 200) 3000+

płyta MSI K8N Neo (MS-7030) (5 PCI, 1 AGP, 3 DDR DIMM, Audio, Gigabit LAN)

pamięc 1024 MB (PC3200 DDR SDRAM)

grafa RADEON X1600 Series Secondary (256 MB)

Dysk WDC WD2000JB-00GVA0 (186 GB, IDE)

zasilacz 350W

Temperatury są w normie

Wszystko w porządku… Max temp. jakiej nie powinien przekraczać procek to około 70

Sprawdź ręcznie (palec na radiator, dysk)

Jaki masz zasilacz? Jak jakiś nie markowy to on może grać.

na zasilaczu znalazłem tylko napięcia i moc, nie było wypisanej wielkimi literami zadnej nazwy firmy, więc wnioskuje ze jakis niemarkowy;)

dzieki za pomoc:)

To lepiej go zmień, bo któregoś dnia może się spalić z resztą kompa.

a mógłbyś coś polecic do tej konfiguracji?

Fortron 350W THA-P / MDN® ==> allegro ~80zł

Amacrox 400W ~200zł

ok:) thx:)

Co do tych wartości z Everestu to przekonałem się ze potrafią niezle oszukiwać. Głównie chodzi mi tutaj o napięcia. Kiedys zaniepokoiła mnie wartość szyny 6v ale po sprawdzeniu dobrym miernikiem okazało się że wszystko jest wporządku. Z temperaturami może być podobnie. Z zasilaczy polecam firmę Chieftec.

no temperatury ogolnie w normie a zasilacz lepiej zmien na jakiegos Fotrona 350w lub 400w.