Templatka + IE złe wyświetlanie


(Filip Siemieniecki) #1

#2
body{

   background-image: url(../images/bg1.jpg); /* szary wzorek */

   margin: 0px auto;

   padding: 0px;

   background-color: #e2e2e2;

   text-align: left;

   border: 0px;

}


#kontener { /* Główny kontener dla wszystkich okien */

   width: 865px;

   margin:0px auto;

   border: 0px;

   padding: 0px;

   overflow: hidden;

}


#menu_pasek_top { /* odpowiada za odsyłacze menu - pasek poziomy */

   float: left;

   height: 30px;

   width: 400px;

   padding-left: 360px;

   padding-top: 250px;

   overflow: hidden;

}



#header {


   width: 864px;

   height: 400px;

   background-image:url(../images/tlo_logo.png);

   background-repeat:no-repeat;


}

Ale prościej by było jak byś dał link do strony żeby można ją było przepadać firebugiem :wink:

Dodatkowo pamiętaj żeby strona przechodziła walidację, wtedy błędy pod IE raczej się nie pojawiają.


(Filip Siemieniecki) #3

Najciekawsze jest to że walidacje stronka przeszła bez zarzutu z firebuga równie korzystam i nie wyświetlało żadnych problemów.

Udał mi się znaleźć przyczynę błąd występował w styly css . Skróciłem go do totalnego minimum i jak się okazało jedna z ramek była o 1 pixel za daleko po prostu. Taki chochlik a IE jak zwykle zgłupiało :smiley:

Dzięki za porady AdamMz.

Pozdrawiam