Ten komputer jest używany i został zablokowany


(ewk@) #1

Mam mały problem. Otóż gdy na chwilę opuszczam komputer, wyświetla się małe okno na tle tapety na którym pisze: "Ten komputer jest używany i został zablokowany. Tylko nazwa użytkownika lub administrator mogą odblokować komputer." Pod dołem pojawia się nazwa użytkownika i hasło do wpisania. Kiedy je wpiszę wszystko wraca do normy. Jak to wyłączyć? Wiem że to głupi "problem" ale prawdopodobnie moja młodsza siostra dostała się w jakiś sposób do komputera i to włączyła. Proszę o pomoc... :oops:


(sla17) #2

Zobacz czy we właściwościach

(PPM na pulpicie -> Właściwości) w zakładce wygaszacz nie masz ustawione po wznowieniu chroń hasłem.


(ewk@) #3

Tak, faktycznie... A ja nie mogłam tego znaleźć. Dzięki za odpowiedź :smiley: