Ten polski max to totalna porażka!

Oni chcą żeby kupić pakiet TVN a jak ktoś chcę sam sport to co? W polsce tylko tak jest bo gdzie indziej to mają pełne rodzaje filmów a u nas to jak zwykle dziadostwo i tylko u nas do tego jeszcze przed max jak było to HBO to był problem z logowaniem bo jak się zmieniło adres IP to trzeba było dzwonić na infolinię żeby konto odblokować gdzie za każdym razem dzwonić totalna porażka! Kto tworzył tę ich stronę jakiś nie informatyk na pewno

jak nie masz za wymagań typu dedykowany kanał dla danej dyscypliny to wystarczy Transmisje - online, na żywo, live, stream | TVP SPORT

Ja mam zmienne IP i jakoś nie zablokowali mi HBO Max ani nowszego „Max-a”, może wyłącz lecenie ich strony przez VPN (pewnie nie wystarczy opłacenie stałego IP w usłudze VPN, jak są zamknięci na firmy, u trzeba by sobie samemu trasę ułożyć).

Swoją drogą ciekawe czego używają do oceny czy jestem w okolicy domu (klika mechanizmów GeoIP czy opuściłem teren miasta/województwa…? Apka na telefon pewnie prosiła o zgodę na dostęp do lokalizacji smartfona i może zaakceptowałem).

Fakt, jeżeli masz VPN to możesz co połączenie dostawać inny IP z zupełnie innych obszarów (innych miast czy nawet państw) i wtedy automat może uznać twoje konto za podejrzane. Jeżeli faktycznie masz VPN to spróbuj wymusić tylko jeden serwer.

Jak łączysz się bezpośrednio to nie musisz mieć stałego adresu IP, bo ten zmienia się rzadko i wskazuje na ten sam region. Dla przykładu w Orange adres IP zmienia się raz na parę tygodni.

Jeżeli chodzi o ubogi wybór treści w porównaniu do wersji na USA/UK itp, to tutaj pełna zgoda. Z tym że to nie tylko w Polsce tak jest. Po prostu jest kilka krajów/regionów gdzie jest lepiej pod tym względem i wszyscy do nich porównują…