Ten sterownik graficzny nvidia nie jest zgodny z tą wersją systemu windows

Efekt taki sam jak wczesniej, problem lezy u nvidi czy windowsa? podczas aktualizacji z menadzera urządzeń otrzymałem komunikat że sterowniki są najnowsze a nie są

Dobra a zainstaluj sam Nvidia Experience i pobierz przez niego sterowniki - pokaz jaki się komunikat ujawni.

Hmm …

Dobra jeszcze inaczej. Wyinstaluj Nvidię i Experience. Po wyinstalowaniu wyczyść foldery po nich (o ile się ostały). Zamknij i uruchom ponownie system.

Uruchom aktualizowanie systemu operacyjnego - system powinien sam wychwycić że brakuje sterowników to je doinstaluje sam.

Chodzi o odinstalowanie karty czy wszystkich plików?
exp odinstalowane

Odinstalowanie sterowników korzystając z apletu Programy i funkcje.

Same pozostałości po sterowniku graficznym (foldery), ale po wyinstalowaniu sterowników.

Ewentualnie spróbuj sterowników producenta. Znajdziesz je tutaj: https://www.asus.com/pl/Laptops/ASUS-TUF-Gaming-FX504/HelpDesk_Download/ Chodzi o sterownik VGA.

Pobrałem z podanej strony i wyswietlił sie ten sam komunikat dla innej wersji sterownika
W programach nie widzę żadnej opcji

Odpal w trybie awaryjnym, wywal sterowniki i spróbuj ponownie. Jeżeli nie pomoże to wywalasz ponownie wraz ze sterownikami grafiki Intela. Instalujesz następnie najświeższe stery tej grafiki - prawdopodobnie tylko te na stronie producenta będą pasować -, a potem już sterowniki Nvidii.

Swoją drogą dlaczego korzystasz z tej wersji systemu, a nie z najnowszego build-a?

A no patrz. Nie zauważyłem. Być może nie zainstaluje najnowszych sterowników, bo build się nie zgadza. Po cyrku ze sterownikami graficznymi instalowanymi na starych buildach, AMD zablokowało możliwość instalowania najnowszych paczek póki system nie zostanie zaktualizowany. NV może zrobiła to samo. Ostatnie dwie paczki, a może nawet trzy od AMD wymagają 1809.

1 polubienie

Windows 10 “May 2019” niekoniecznie najlepszy by dobić Nvidię. Mogli olać testowanie z programem Windows Insider.

W pierwszym poście autor napisał też, że aktualizacje Windowsa sprawdzał i nic się nie pokazało.

Z tym zawsze jest cyrk a edycja majowa 2019 niby tylko na wyraźną zgodę użytkownika się pobierze i zainstaluje.

Czyli wersja systemu nie jest najnowsze mimo że wyświatlany jest taki komunikat w takim razie co teraz?

Tak, teraz masz “build” któremu zostało kilka miesięcy wsparcia (do 18 było na “build” i już masz z 12 za sobą to zostało 6).

Wszedłem na strone microsoftu i pobieram aktualizacje z maja tego roku

Dziękuję każdemu zainteresowanemu, wystarczyło ręcznie pobrać aktualizacje ze strony microsoftu i recznie zaktualizować sterowniki. wątek do zamknięcia

Czyli jednak blokada ze względu na wersję systemu. Dobrze wiedzieć. Niemniej w Release Notes jest tylko wzmianka o kompatybilności z 1903, ale nic o wersjach poniżej 1809 - z wyjątkiem informacji, że sterowniki do Turingów wymagają przynajmniej W10 RS2.