Test programów antywirusowych - Komputer Świat NR 7/2005

hehe no co ty podac nazwy 3000 wirkow chyba sobie zartujesz

lubisz czytac to moge podac chodz to niema sensu co bedziesz sprawdzal czy jest w bazie przecierz nastepnego dnia moze juz byc

ot co

warzne ze beda screeny wiec wynik bedzie oki

zreszta robie to dla siebie

by wiedziec samej i przy okazji wrzuce jak ktos chce

interesowały by mnie te nieznane i zarazem groźne 8)

detektyw 997 a skad ja mam wiedziec czy sa grozne az tak bardzo czy nie encyklopedie wirkow zostawiam dla ciebie

:smiley: :smiley:

Są, są :smiley:

Ps. Fajnie że Kasper na 1 miejscu. Miło popatrzeć :slight_smile:

1. To ja poproszę wreszcie o rzeczowe porównanie antywirusów BEZPŁATNYCH dla domu:

AVG

Avast

AntivirPersonal

i może jakiś jeszcze jest

Bo gdzie widzę opinie to raz ten raz tamtemen.

1. A testy zwolnienia/obciązenia systemu też by się przydały. Bo co mi po superskutecznym antywirusie skoro po zainstalowaniu nie idzie nic innego zrobić.

thx

mozesz je używac w szkole nie widze problemu :smiley:

nie ma takich

Doszliśmy z kamcią do porozuminia i postanowiliśmy że zaproponujemy wam optymalną ochrone.

1.instalujemy pande

2.instalujmy nortona

1. instalujemy mks’a id.

wkładamy 128mb ram i wyłaczmy kompa

wstawiamy do szafeczki i mamy 100% ochrony (i tak już teraz nikt nie właczy) :slight_smile:

hehe żeby włożyć 128 MB RAM to najpierw by pasowało wyłączyć kompa :wink:

I proponuję jeszcze dysk twardy 5400 obr/min i jeszcze AVK zainstalować :stuck_out_tongue:

Komputer Świat zrobił, co zrobił i metodami,

które uznał za słuszne .

Wcale nie widzę powodu do założenia,

iż popełnili jakieś oszustwo.

To samo dotyczy prywatnych testów antyvirów.

A,że przyzwyczajenie jest drugą naturą

człowieka - to inna sprawa

asterisk

wiesz jak sie robi testy (gazetkowe, sponsorowane) dobiera sie wirki takie zeby wygral ten co ma wygrac lub dobrze wypadl tak jak jest tu z MKS, jak myslisz ze kto dostarczyl baze zapewne MKS_Vir hiihi

chyba oczywiste

poprostu szczesciu trzeba pomagac

z tego zalozenie wyszli experci

nikogo nie oskarzamy, tylko komentujemy wyniki testu

Każdy wie swoje…

Ale ja widzę. Radzę poczytać dokładniej licencje, zresztą stosowne informacje o niemożności wykorzystania w szkołach, organizacjach charytatywnych itp. są na stronach producentów tych bezpłatnych dla domu antywirusów.

np:

“AVG Free Edition is designed and made available for individual home PC use and may not be used in business, commercial or organizational environments.”

“AVG Free Edition is for private, non-commercial, single home computer use only.”

“AVG Free Edition is not intended for non-profit organizations.”

Teraz widzisz problem?

Moim zdaniem Kaspersky wygrał jak najbardziej zasłużenie. Jeszcze kilka tygodni temu korzystałem z NOD32. Nie był zły, ale nie do końca skuteczny, więc przerzuciłem się na KAV i jak narazie jestem bardzo zadowolony.

Zaskoczyła mnie natomiast dość niska pozycja AVK (według mnie powinien być w pierwszej trójce) i nieco niska pozycja NOD32 (według mnie powinien być troszeczkę wyżej).

Czekamy na Twój test antywirusów, Kamcia_18 :-).

Venger masz racje, ale ja to tak powiedziałem wiesz… żeby śmiesznie było, choć niektóre programy mają licencje pozwalającą na używanie w szkołach :wink:

Wiem - szkoda, że akurat nie są to programy antywirusowe. Zostaje ClamWin lub trale lub… Enter ostatni z Kasperskim na rok czasu :smiley:

Pozdrawiam

Wszyscy dobrze wiedzą że takie testy są kupione

ktory antywirus wykryje najwiecej wirusow, nie chodzi mi o usuwanie bo wirusy usuwam recznie, tak zeby mi wykrył i pokazał dokładnie gdzie on jest

ja tam od kilku lat praktykuje własne testy najrozniejszych programow, ale głowna uwage zwracam na firewalle i antywiry, instaluje antywira aktualizuje i wgrywam w jednym pliku około 300 wiruw i jest spox

Takie testy nie są kupione - i jak już Asterisk wcześniej powiedział, posądzanie o oszustwo nie jest miarą ani dobrego smaku, ani kultury! :frowning:

Komputer Świat (czy wręcz cała rodzina periodyków z tego klanu) jest mimo wszystko poważną gazetą (choć niektórzy zarzucają prymitywizm informacji, ale nie zapominajmy o wciąż startujących do wiedzy informatycznej nowych userach)!

Już x numerów temu Naczelny tłumaczył, na jakiej zasadzie są robione te testy; nie mówiąc już o tym, że zawsze - przy kolejnym teście jest szczegółowa rozpiska: co i jak.

Jak się przetrzebi całą, międzynarodową sieć (szczególnie wortale dotyczące bezpieczeństwa, choć nie tylko) - to dość gęsto można natrafić właśnie na tą naczelną piątkę - i jedyne odstępstwo to fakt, że jedynie Avast również nagminnie w tej “piątce” występuje.

Ale i tak w tym teście swoje laury zebrał!

chyba że są prawdziwe, choc w tym teście wg. mnie nic nie zostało naruszone. Nasze zaskoczenie jest takie dlatego że KŚ nie testuje antywirusy ze względu na wygrywalność lecz również wygląd, łatwość obługi, czestość akrualizacji, dodatkowe funkcje, polska wersje itd.

Moim skromnym zdaniem to Norton powinien być na pierwszym miejscu.

może jakieś argumenty?