ja od samego kupna kompa mam nortona, testowałem i pande i kaspra, tylko norton tych trzech mnie nigdy nie zawiodł, co miał wykryc to wykrył, ale wersja 2005 przy skanowaniu recznym czasami nie chce usuwac, jest tak zawsze z adware, ale reszte wirow usuwa bezproblemowo
Mam propozycje, zainstaluj sobie F-Prot’a uaktualnij i zobacz czy ci coś wykryje. Podejżewam że masz od dłuższego czasu nortona to coś ci znajdzie czego norton nie potrafi Najlepiej będzie jak Kamcia Cie przekona
no nie wiem co tydzien skanuje komp wszystkimi skanerami jakie mam na kompie + trzy online: Ad-Aware, Spybot & Destroy, Norton, The Cleaner, CWS, Panda online, mks online i Rav online i nic mi nie wykryło
skad mozna pobrac tego F-porta, czy jest darmowy i po polsku
zgadzam sie z Kiepasem - mnie też dnerwuje, jak KŚ ocenia poszczególne programy i sprzęt - oni patrzą na instrukcje, polską wersję itp. choć jest to ważne, to nie bez przesady! podobnie instalacja i serwis w jakimś teście - waga tego kryterium - 30% :o czy to aby nie przy dużo?
ale najlepsze jest to, że KŚ może nie być “przekupną” gazetą, ale firma, która testuje antywiry w laboratorium (bodaj AV Test albo podobnie) może być, prawda? a wynik testu laboratoryjnego ma największy wpływ na ocenę końcową
norton jest spoko, ale w jednym pliku mi wykrył jakiegoś TrojanaHorse i musiałem dziada sam usuwać (nie wiem czy do końca mi sie udało :P) bo nortonek sam nie wywalił :twisted:
Witam, pragnę zauważyć że wszystkie antyvirki z pierwszej 5 popisały się prawie 100% ochroną antyvirusową i gdyby Komputer Świat nie testował (jak pisał przemo_j ) serwisu czy mulenia systemu to miałyby one tą samą pozycję w teście, (55% pkt była przyznana za eykrywalność, 15% za funkcje programu, 30% za instalacje i serwis (bez sensu)) Moim skromnym zdaniem KŚ powinien przeprowadzć testy TYLKO wykrywalności i wtedy napewno AVK nie było by na takiej słabej pozycji
PS. AVK jest The Best (poprzez aktualizacjie Kaspra oczywiście)