Test programów do defragmentacji dysków

Wielkie dzięki !!

Już zamówiłem, tylko czy będę umiał tę defragmentację Rejestru włączyć #-o

Virtus którą wersję zamówiłeś?

Numer archiwalny KŚ z wersją 2004 czy program ze strony producenta - wersja 2006?

Numer archiwalny KŚ. Strona producenta, to nie jest polski sklep :frowning:

Więc aby uruchomić defragmentator rejestru:

uruchamiasz program => zakładka optimize & improve => menu TuneUp RegistryDefrag => next, jest skan rejestru, next i prośba o ponowne uruchomienie systemu => yes.

I oto wszystko - program wszystko wykona za nas.

Małe info o opcjach tu i tu (wiem że drugi link jest do wersji 2006 ale nie rzucajcie się na mnie od razu - opcje są bardzo do siebie podobne i bez problemu idzie się połapać).

Istnieje również spolszczenie do wersji 2004 ale ze świecą szukać kogoś kto je posiada.

A jeśli jest taka osoba niech wrzuci na jakiś serwer (rapidshare.de) bo pomoże wielu osobom którzy na pewno go szukają.

Pozdrawiam.

Aju, jeszcze raz Wielkie dzięki za info :piwo:

O rzucaniu się mowy nie ma, no chyba, że jesteś apetyczną blondynką :slight_smile:

Wszystkie testowałem i taka jest moja opinia.

za to ty się znasz :lol:

Nie, ale mam wiarygodne źródła a nie twoja opinia (“ten mi sie podoba a ten nie więc będzie na dalekim miejscu i nikt go nie będzie używał”) A do rejestru polecam darmowy program RegCompact NET.

Wiele osób zapomniało o doskonałym programie CONTIG który działa w trybie tekstowym i doskonale defragmentuje dyski, ma 20kb i można ściągnąć do niego graficzne środowisko. Jest to naprawdę rewelacyjny program pod Windows 2000/XP.

Przecież on tylko zamieścił ze swoją opinią (czy magazynu - nie wiem) wyniki które tam zostały podane.

To nie jest jego opinia że ten program jest na tym miejscu a ten na tym.

No a jak informacje z komputer świata, mają się do tych - opartych na nieco starszych wersjach:

http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/pel … aaf51.html

Panie i Panowie jak teraz ma się ta informacja? Czy bardzo się zestarzała?

To czy się zestarzała to jest temat do dyskusji, bo niektóre programy wraz z nowszymi wersjami wprowadzają nowe funkcje, których nie miały.

A gdzie w Polsce mozna kupic ten program ?

Witamy kopalników na forum :lol:

x-awier miesiąc to jeszcze nie górnik.

Są darmowe odpowiedniki z których ja korzystałem.

Poszukaj sobie w google pod hasłami diskeeper lite i O&O 2000 defrag free (link do ostatniego jest w dziale sprawdzone porady w moim poradniku o optymalizacji xp)

A gdzie kupić: google, allegro, producent… szukać i jeszcze raz szukać :wink:

Myślałem o wersii: O&O Defrag V8.5 Professional Edition. Darmową wersję Deeskipera mam od dawna. Jest b. szybki ale czy dokładny ? Chyba nie. Czytalem jakiś opis w Chipie z przed kilku lat, gdzie podano, że wersja Proffesional kosztuje 165 zł. Tyle jestem w stanie wyłożyć za spokkój ducha, że mam program dobrej jakości :slight_smile: Niestety w polskim internecie programu nie znalazłem, dlatego napisałem na Forum. Mogę płacić przelewem bankowym, więc tylko polskie sklepy wchodzą w grę.