Test Windows 10

Dawno nie uruchamiałem Windy i zaskoczenie , żadnych nowych aktualizacji ale po wyjściu z systemu i ponownej próbie logowania, na ekranie logowania pojawił się użytkownik “Test” . Gdy go uruchomiłem okazało się, że jest to goły Windows z całą zawartością np. Candy bez moich aplikacji typu FF. Już się go pozbyłem. Ale zachodzę w głowę co to było.:thinking:

Masz tam jakiegoś antywirusa?

https://answers.microsoft.com/en-us/windows/forum/all/windows-10-account-named-test-is-being-made/f26cfe96-2e27-47b2-b671-261554ed0fc6

Dla świętego spokoju wrzuć logi w dziale Bezpieczeństwo. Sprawdź czy działa Windows Defender, zapora.

Z drugiej strony… kto zabroni MS logować się testowo na swoim? :stuck_out_tongue_winking_eye:

Najgorsze, że kolejne uruchomienie Windy i Test się pojawił, ale nie dał się uruchomić i kolejne próby uruchomienia jest Test na ekranie logowania a mnie nie ma ( piszę z Minta)

Masz tam konto administratora? Usuń użytkownika “test”, utwórz swojego i sprawdź po restarcie. Może diabli wzięli po prostu twój profil użytkownika, który był wcześniej.

Nie mogę dostać się do Windy

Skorzystałem z kopii zapasowej i fsio jest OK A przypuszczam, że sprawcą całego zamieszania był reset apki Microsoft Store. :smile: