Pewien czas temu, pewna popularna gazeta o tematyce komputerowej zorganizowała konkurs w którym otrzymuje się laptopa do testów. Zgłosiłem się no i udało się! Dostałem tego laptopa ;D Teraz trzeba go testować, macie jakieś pomysły, sugestie, uwagi, albo rady? Piszcie! Każda pomoc się przyda
Jakie ma parametry?
jaki model
Ultrabook Samsung 530U 14cali, a specyfikacja tutaj http://laptopy.gadzetomania.pl/2011/12/ … ok-dla-mas
Nie chciałbyś bym ci doradzał, bowiem ten lap mógłby tego nie przeżyć
Z takich mniej hardcorowych testów, mógłbyś sobie odpalić jakieś gry, przetestować pamięci, porównać z innymi, zapuścić jakiegoś benchmarka, temperatury, kręcenie podzespołów etc
Mógłbyś reinstalować system, czas uruchomień w różnych warunkach, ogólnie powinieneś opisać swoje doznania związane z nim, porównać z innymi przez ciebie posiadanymi
te juz zrobilem A Podaj te hardcorowe XD Tylko wiesz, nie crash testy bo chyba go będę musiał zwrócić
– Dodane 16.07.2012 (Pn) 18:33 –
Ups i już znacie wszystkie moje dane XD
A no znamy panie Mateuszu Ł, cóż nie będę się w tej kwestii wypowiadać, bowiem też się zapisałem do pewnego konkursu na testy samsunga, więc nie chcę przekreślić swoich szans (które i tak są małe, bo nie pisze bloga). Ale pomyśl trochę, co mógłbyś zrobić z nie twoim lapem by testy były ciekawe (sprawdź też, czy przypadkiem nie będziesz musiał za niego zapłacić w wypadku crash’a po którymś z testów). Pomyśl jak przetestować dysk ssd / hdd, jak zakłócić ich pracę. Rozbierz go na części pierwsze, zmierz temperatury / wydajność w różnych warunkach otaczających go
Oj nie musiałeś pisać :D, no ale co do tych testów, to zrobiłem już wydajnościowe, takie ogólne z wyglądu itp. no i zabawy z nim w terenie, pozostało teraz ostatnie sprawozdanie, no i pomysły się skończyły XD.
Przeleć go OCCT na 30 min każdy test, potem temperatury w super stresie podaj po teście. Spalić raczej nie spali, bo jeżeli temp przekroczy ograniczenie to program wyłączy testowanie automatycznie, ogólnie jakieś bechmarki odczytu dysku, pamięci itd.
Gryf, skoro polecam mu OCCT to nie polecaj dużo słabszego super pi, OCCT wyciśnie 100% z tego laptopa.