Testu nie udało się uruchomić dla wybranych częstotliwości z


(Koc Yq) #1

Witam. Za pomoca sterownika wykrylo mi optymalne taktowania zegara, potem sam jeszcze recznie docisnalem karte. Zero zawieszen, artefaktow, temperatura 50* jednym slowem nic tylko jechac dalej. Wszystko chodzi bez znak, ze to juz jest max. Gdy chce dac taktowanie rdzenia o 1Mhz wiecej to wyskakuje Testu nie udało się uruchomić dla wybranych częstotliwości zegara co ja mam zrobic, jak odblokowac?


(Jinx83) #2

co to za karta? jakie stery, zasilacz?


(Koc Yq) #3

sorka zapomnialem najwazniejszego :slight_smile:

Moja karta to: 7300GT 256MB DDR3 400/1000 @ 573/1400

stery: 93.71 od nVidii

zasilacz: Tracer 400W (sprawdzalem napiecia i wynosza:

Vcore: 1.70V

+3.3V: 3.20V

+5V: 5,08V

+12V: 11,37V

-12V: 2,12V

-5V: 3.30V

+5VSB: 5,51V

VBAT: 2,35V


(Jinx83) #4

chłopie, nie jest zle!

Vmod i dowoltowanie pamięci. jedziesz dalej - to co masz teraz to pewnie jej MAX.

Karta Palit ?

czym, Everestem ? Zasilacz 'niezbyt' dobrej firmy.


(enjoypoznan) #5

Jeżeli to nie przekłamanie to napięcie na linii 12V jest stanowczo za niskie.

Zasilacz lepiej zmień. Np. http://www.allegro.pl/item184277646_ama ... m_cy_.html


(Koc Yq) #6

Mierzylem FanSpeedem

teraz dla +12 wynosi 12.22 ale teraz sprawdzilem EVERASTEM to chyba dobrze

Tak to jest Sonic Palita :slight_smile: tez mi sie wynik podoba ale sadze ze mozna jeszcze wiecej zwlaszcza ze w ogole zero zaklocen

kiedys nie zwracano na to uwagi a jednak sie krecilo :slight_smile: nie mam kasy na zmiane zasilacza

czy zwiekszenie VCORE VOLTAGE o 10% teraz mam 5% cos by pomoglo?

i czy opcja AGP VOLTAGE teraz jest na AUTO jak zmienie na HIGH to pomoze?