Siema
Zakupiłem wczoraj grę The Saboteur na originie.
Niestety po pobraniu gry pojawił się taki błąd
" Blad: pakiet Net Framework Redistributable nie zostal prawidlowo zainstalowany. Instalacja zostanie przerwana. (5100) "
Próbowałem postępować zgodnie z poradnikami z neta ale dalej nic. Zatem proszę o pomoc Was
Pozdrawiam
Przegladając sieć trafiłem na identyczny przypadek jak twój który został rozwiazany w bardzo prosty sposób i jak twierdzi autor, u niego zadziałał.
Sprawdził jaki pakiet jest w instalatorze, pobrał identyczny z dotnet microsoftu i go zastapił. Grę zainstalował.
Link ponizej, post 4.
Pobrałem net framework 3.5 czyli taki jaki występuje w grze następnie wszedłem w pliki gry i zamieniłem ten który pobrałem na ten w plikach gry. Wszedłem w origina i kliknąłem instaluj i zaczęło mi sprawdzać spójność plików gry. Skończyło sprawdzać i zainstalowało mi znowu framewroka z gry po czym znowu pojawił się błąd, że pakiet nie został prawidłowo zainstalowany.
Moze po prostu obojętnie skąd ten framework, błąd i tak wyskakuje. Czyli w twoim przypadku nie on jest problemem. Ale tu rozkładam ręce. Trafiłem na przykład gdzie ktoś podobny zewnętrznie problem, rozwiązał w sposób który podał. U ciebie to nie działa.