To wyskakuje po próbie zainstalowania ściągniętego z microsofta a to plik ściągnięty z https://download.komputerswiat.pl/sterowniki-i-poprawki/dodatki-do-windows/directx-9 i ten sam błąd. Nie mogę teraz znaleźć tej instalki co mi mówiła o braku możliwości zainstalowania…
Podeślij mi proszę link, z którego ściągnąłeś i instalowałeś to u siebie, zobaczymy czy u mnie pójdzie
Sciągam plik z Twojego linki - nie ogarnęłam go wcześniej i wyskakuje mi, że mam ustawić lokalizację pliku. Obojętnie jaki folder czy w jakimś konkretnym to zrobić?
Ale directx 9c normalnie się nie instaluje. Pobiera się najnowszą wersję offline i wyodrębnia do utworzonego w tym celu folderu. ten jest najnowszy https://www.dobreprogramy.pl/DirectX,Program,Windows,12667.html
Można wypakować do tego folderu. Uruchamia się tylko plik DXSETUP.exe w trybie zgodności z windows 7. Dopiero wtedy instalator synchronizuje wszystkie biblioteki DLL w systemie i nie zmieni directxa 12, ale tylko tylko uzupełni biblioteki dll.
Tu były już tematy na temat instalowania directxa 9c na windows 10, a najnowsza wersja z 2010 roku, to directx 9.29 redist.
Po synchronizacji bibliotek usuwa się pobrany directx i ten folder z wyodrębnionym, czy wypakowanym directxem.
No dobra zainstalowałam to, zrobiłam grafike przez ten program i nadal nic. Błąd nie wyskakuje ale gra się nie włącza
Możesz mi napisać po kolei co i jak zrobić żebym nic nie namieszała? Tak łopatologicznie
Normalnie - tworzysz nowy folder tam, gdzie pobierasz pliki. Do tego folderu przesuwasz pobranego z DP directxa. Wypakowujesz w tym nowym folderze. Będzie dużo plików - znajdziesz DXSETUP.exe i klikasz na niego PPM. Na dole będą właściwości i rubryka zgodność, czy tryb zgodności. Klikasz i wybierasz np tryb zgodności z windows 7. Zasosuj i OK. Potem uruchamiasz DXSETUP exe normalnie, albo jak nie zechce się uruchomić, to jako administrator.
Po minucie albo dwóch zakończy się synchronizacja i wtedy usuwasz ten utworzony folder.
Prościej się już nie da.
Zrobiłam tak i mimo wszystko nadal wyskakuje mi ten sam błąd. Niby pliki w folderze windowsa są a i tak nic się nie zmieniło
A jakie masz zainstalowane w systemie programy Visual C++?
Doinstaluj jeszcze visual c++ 2008 z linków bezpośrednich po lewej stronie x86 i x64.
Pobierz obydwa i zainstaluj. https://www.dobreprogramy.pl/Visual-C-2008-Redistributable,Program,Windows,63999.html
Zrobiłam, zainstalowane. Błąd i tak wyskakuje
Śni mi się ten błąd już 3 tydzień
A przecież to gra z okresu playstation 2. Szła nawet w emulatorach.
Jaka szkoda…
Czyli już brak nadziei? Dziwi mnie, że inne o wiele starsze gry idą a one nie -.-
Raczej nie.
Nie jestem graczem, chociaż kiedyś byłem. Może z origin, to zmieniona instalka gry? Tak jak zeszłoroczny Rayman Origins - unowocześniona gra na Ubisoft w porównaniu do Raymana 1995.
Jeżeli gra jest zainstalowana na partycji C: w katalogu program files (lub program files x86) to spróbuj uruchomić graphic rules maker z uprawnieniami administratora inaczej nie będzie miał możliwości edycji plików w wymienionych wcześniej katalogach.
Zresztą najlepiej jakby gra nie była na partycji systemowej, ewentualnie w jakimś niestandardowym katalogu np. C:\thesims2, stare gry mają problemy ponieważ windows nie kontrolował wcześniej tak ściśle dostępu do katalogu program files.
Czyli co? Odinstalować i zainstalować w ogóle poza folderem Origin Games w jakimś osobnym? Zmieni to coś?
Mam Sims 2 w Origin, jutro ogarnę problem