Witam, widziałam dużo postów apropo tego problemu ale żaden nie ma tego co ja. Mianowicie chodzi o błąd, że moja karta graficzna nie obsługuje directx 9.0c. Standardowy błąd u wielu jak widzę. Jednak te laptopy, o których czytałam to takie standardowe, u mnie jest gorzej - MSI GP72M 7REX Leopard Pro… Karta Geforce GTX 1050Ti, intel core i7.
DirectX 12.0 - model sterownika WDDM 2.6, poziomy funkcji od 9_1 do 12_1.
I tu moje pytanie, czy jest coś co mi ruszy te simsy na tym sprzęcie?
Próbowałam już chyba wszystkiego… directplay zaznaczony we funkcjach, rozwiązywanie problemu ze zgodnością innych systemów, ustawienie karty Nvidia i standardowej, wyłączenie synchronizacji pionowej i Bóg wie co jeszcze robiłam.
TS2 orginalne z Origin.
Pomoże ktoś?
Podobno trzeba dodawać lepsze / nowsze karty jako “obsługiwane” jakoś “ręcznie”.
Jakoż to uczynić?
Co bardziej mnie fascynuje to to, że GTA VC normalnie chodzi tak samo jak Age Of Empires czy Knights of Merchatns… A TS2 nie chce iść, no ludu pracujący
Nie mam pojęcia, opieram się o doświadczenia Merty z YT jak mówiła co jej padło po wymianie gpu na 1650Ti?
W filmie też nie miała czasu lub ludzie nie lubią jak ona robi w środku odcinka poradnik…
Polskie strony przeleciałam już chyba wszystkie ale angielskich z braku umiejętności posługiwania się językiem nie dam rady…
Google Chrome umozliwia tłumaczenie stron. Wejdz, zobacz, widzialem tam, że trzeba coś w plikach gry podmienić. Warto spróbować.
Nie wiem jedyne co mi stamtąd pasowało to ten cały patch 4GB ale też nic się nie dzieje…
- Zainstaluj ręcznie DIRECTX 9
- Panel sterowania -> Programy -> Włącz/wyłącz funkcje systemu Windows -> Zaznacz…
- .NET Framework 3.5
- Składniki starszej wersji / DirectPlay
- Spróbuj uruchomić aplikację w trybie zgodności…
#pozdrawiam
System nie chce mi zainstalować DX9 bo mam najnowszą wersję a net Framework i directplay mam zaznaczone, zgodności też nic nie dają
Zrobiłam to co ta dziewczyna mówi https://www.youtube.com/watch?v=6BRX0JlN8lM , myślę że chyba dobrze i nadal wyskakuje ten błąd z directem. Brakuje mi już pomysłów. Usunęłam całą grę i wszystkie pliki i zrobię to jeszcze raz od nowa na czysto ale chyba raczej też bez żadnego większego polotu.
Nadal nic
Right-click on the game icon and select properties.
- At the very end of the Target path (after the "), put in a space then -w and click OK.
To niby rozwiązanie problemu.
- Zainstaluj directX 9.0C:
https://www.microsoft.com/en-us/download/details.aspx?id=8109 - Użyj tego narzędzia aby skonfigurować ustawienia graficzne w grze:
https://www.simsnetwork.com/tools/graphics-rules-maker
Sterowniki graficzne masz aktualne ?
System nie pozwala mi zainstalować DirectX 9.0c bo mam najnowszego DX 12.0. Sterowniki aktualne, a graphics rules maker nic nie daje, raz wyskoczy błąd a raz jest tak, że na Origin pokazuje, że jestem w grze ale nic się nie dzieje
Niestety nie jest to rozwiązanie bo już tego próbowałam
A to ciekawe, bo te komponenty są wymagane do działania wielu starszych gier i bez problemu działają pod W10.
To nie jest jakieś zdjęcie z internetu, 10 minut temu zainstalowałem ten pakiet.
No to zaraz Ci pokaże co wyskakuje u mnie, chwila.