Pamitajcie,że zintegrowane karty zawsze mają kłopoty z wymagającymi grami.
Dlatego podałem ,że gra musi być odpalana z utworzonego skrótu nie z ikony sims3
Pamitajcie,że zintegrowane karty zawsze mają kłopoty z wymagającymi grami.
Dlatego podałem ,że gra musi być odpalana z utworzonego skrótu nie z ikony sims3
Witam!
Również mam podobny problem ,po kilku minutach gry ,obojętnie co bym nie robił ,czy tworzył postac czy grał ,wyłącza mi się komputer (po ok.5min).
Mam wersje RELOADED ,z zainstalowanym patchem który przemienia na RAZOR. Owy patch nic nie dał ,zainstalowałem najnowszy direct X ,najnowsze sterwoniki do karty graficznej ,dalej nic. Uruchamiam bezpośrednio a nie z launchera.Reinstal gry nie pomół.Firewall blokuje połączenie z netem. Po prostu nagle całkowicie wyłacza sie PC.
Temperatura procka i karty w porządku ,wykluczam zabezpieczenie przed przegrzaniem sprzętu.
Podaję moją konfogurację:
Intel Quad Q6600 4x2,4Ghz
Ge-Force 9800GT 1GB RAM
2x2GB Goodram 800Mhz
Plyta Gigabyte GA-G31M-2SL
Seagate 320GB
Win XP PRO SP3
Pozdrawiam i proszę o pomoc
witam mnie dręczy ten sam problem, otóż simsy również mi się wyłączaja po kilku minutach, mój komputer spełnia wymagania gry, próbowałam zmieniac ustawienia grafiki w grze(mam na najniższych) i dalej gra się wyłącza, raz zdarza sie że gra się wyłączy i jest pulpit a raz monitor poprostu sie wyłącza i musze restartowac kompa.
* Windows XP Home Edition (5.1, Build 2600) Dodatek Service Pack 3
* DirectX 9.0c
* NVIDIA GeForce 7300 GT
* AMD Athlon 64x2 Dual Core Procesor 3800+ 2.00 GHz. 1.00 GB RAM
* Płyta gigabyte GA-MA69VM-S2
Proszę o pomoc
ejj to nie fer;/ kupiłam sobie oryginalne sims’y, mój komp spełnia wymagania nawet wiecej (np. procesor 3,60 GHz[wymagane 2GHz, to chyba powinno śmigać no nie?]), po włączeniu gry czasem zacina się nawet przy wchodzeniu na widok miasta, a czasem jeśli mam szczęscie wyłącza się dopiero przy tworzeniu postaci! już nie wiem co mam zrobić
Odpowiedź na ten problem :
Jeśli gra ci się wyłączą jak grasz to jak już zobaczysz że się wyłącza to otwórz cd rom i zamknij go to musi być zrobione szybko wtedy gra się odświeży i możesz grać dalej. Przynajmniej ja tak robię ale jak na początku nie wiedziałem to się dowiedziałem że mam troszkę słabą karte graficzną ale jak tak zrobisz jak napisałem to będzie ok
Mam nadzieje że pomogłem.