Wiram, szukałem długo odpowiedzi na te pytanie lecz jej nie znalazłem. Czy jest możliwość jaka kolwiek(ściągnąć, zrobić kopie z plików ściągniętych przez origin) aby nagrać płytę instalacyjną z The Sims4. Zakupiłem wersje cyfrowa dla przyjaciółki, ale ona ma limitowany pakiet internetu i nie jest w stanie sciągnąć 9Gb plików gry. Chciałbym zrobić coś takiego: ściągnąć te pliki w jakiś sposób na moim komputerze w domu i “zanieść” je do niej(ma komputer stacjonarny). Czy jest taka możliwość?
W Origin jest opcja w ustawieniach aby zostawia! Instalator gry w katalogu sprawdź. Ale jeżeli już scignoles możliwe ze będziesz musiał odinstalować i pobierać jeszcze raz.
Aktualnie jestem w połowie pobierania, czyli jak zaznaczę te opcje to, te pliki z katalogu(ja mam DownloadCache) nagram na płyte, to bedzie działała płyta jak z wersji pudełkowej, tak?
Możesz skorzystać z pobranego instalatora (w opcjach masz) lub zrobić to prościej - skopiuj cały folder z grą. Przy następnej instalacji gry wystarczy za pauzować ściąganie (mniej niż 1% ściągniętych plików - wytwarza się wtedy folder gry) i skopiować całą zawartość gry do tego folderu (ta sama lokalizacja). Potem wystarczy w Origin przeprowadzić weryfikację plików i wsio
Chodzi mi, żeby było to jak najprościej, bo koleżanka może sobie nie poradzić. Chciałbym te pliki instalacyjne wypalić na płycie, tak aby zachowywała się jak ta z sklepu . Da się tak zrobić ?