This application has requested the Runtime to terminate it i


(Kenji28) #1

Witam, mam problem z uruchomieniem jednej gry. Po kliknięciu na ikonę pojawia się komunikat o treści " This application has requested the Runtime to terminate it in an unusual way ". Na pasku widnieje napis "Microsoft C++ 2005 Redistributable. Ściągnąłem ten pakiet ze strony Microsoftu oraz fix do niego ale nic nie pomogło. Zainstalowałem również ten pakiet z roku 2008 razem z SP1, przeinstalowałem net Framework, w końcu przeinstalowałem grę i nic. Bardzo proszę o pomoc.


(michall36) #2

zainstaluj- http://www.microsoft.com/downloads/deta … laylang=en


(Kenji28) #3

Napisałem, że już mam ten pakiet zainstalowany, poprawkę do niego też. A błąd cały czas się pojawia.


(michall36) #4

Niestety nie napisałeś co instalowałeś, jakie poprawki, jaki masz system, wersje SP i .NET Framework itp. więc ciężko jest się domyślać


(Kenji28) #5

Mam zainstalowany pakiet C++ 2005, fix do niego, wersję 2008 razem z SP1, net. Framework 2.0 i 3.5 SP1. System to WIndows XP SP2. Co mam zrobić?


(ro_m@rio) #6

Obawiam się, że będziesz musiał przeinstalować grę. U mnie to pomogło w podobnym przypadku z Wiedźminem właśnie pod XP.


(Kenji28) #7

Przeinstalowałem grę i nadal jest błąd. Tak w ogóle to już w 1 moim poście napisałem że mam zainstalowany pakiet C++ i że przeinstalowałem grę. Nie mam do nikogo pretensji, tylko ja tu piszę drugi raz to samo.


(michall36) #8

kolego nie bulwersuj się tak, nie podajesz dokładnych informacji a potem masz jakieś pretensje, jeśli byś podał szczegółowe(a nie ogólniki że instalowałeś poprawki-ważne jest jakie) informacje od razu nie było by problemu.

wracając do tematu nie wiem czy to pomoże ale spróbuj to zainstalować http://support.microsoft.com/hotfix/KBH … 38&kbln=pl

Podaj co to za gra? i czy oryginalna?

edit: rozwiązaniem może być też instalacja SP3


(Kenji28) #9

Nie bulwersuję się, tylko zawsze kiedy mam jakiś problem to nikt nie odpisuje, a jak już odpisze to tak jak w poprzednich postach. W sumie to powinienem być wdzięczny że ktoś w ogóle coś napisał…

Wracając do tematu: Gra to Empire Total War kupiona kilka dni temu w serii Platynowa Kolekcja. Przed uruchomieniem Steam pobrał wszystkie patche. Ściągnąłem tą poprawkę z linka który podałeś, ale to nic nie pomogło. Myślę, że to nie wina Service Packa, bo jak ta gra wyszła to zainstalowałem sobie demo i działało a nie miałem SP3. Teraz nawet demo nie działa…


#10

kenji28 , proszę zapoznaj się z tą stroną oraz tym tematem, a następnie popraw tytuł tematu, używając przycisku ac7a4cd89050aa6e.gif


(Kenji28) #11

Zmieniłem temat, ale nie zmieścił się cały więc ta zabawa jest bez sensu. A ja nadal czekam na pomoc …