Thunderbird-Jak ustawić wyświetlanie komunikatu?

Witajcie…

Dopiero od dzisiaj zacząłem korzystać z w/w klienta, dlatego niech nie zdziwi Was moje pytanie.

Otóż jak zrobić, aby foldery w “Wszystkie foldery” były podzielone na adresy pocztowe.

Przykładowo: Zamiast Lokalne foldery, a w w środku w Odebrane wiadomości z krzysiek@dobreprogramy.pl i krzysiek@forum.dobreprogramy.pl; miałoby być Wszystkie foldery, a tam krzysiek@dobreprogramy.pl i w “środku” odebrane… Kosz itd. i pod spodem krzysiek@forum.dobreprogramy.pl również z osobnym folderem odebrane itd. Czyli, aby były podzielone na konta.

Pozdrawiam.

Nie wiem czy jasno się wyraziłem, ale starałem się jak najlepiej opisać problem. Jeśli zbyt skomplikowanie to zrobię rysunek.

Na to pytanie już uzyskałem odpowiedź. Zobacz na mój drugi post.

Przy dodawaniu każdego nowego (kolejnego) konta do programu odznacz "Używaj globalnej skrzynki odbiorczej … "; potem już w menu "Edycja -> Konfiguracja kont - dla każdego konta z osobna ustawisz sobie gdzie ma zapisywać wysłane, odebrane itd poprzez wskazanie folderu “Odebrane konta Lokalne Foldery” lub "Odebrane konta *@.pl ".

Dzięki serdeczne za pomoc.

Męczy mnie jednak jeszcze jeden fakt.

Jak zrobić, aby klient był w tle i jak tylko przyjdzie wiadomość to pojawiał soę jakiś komunikat w stylu masz nową wiadomość. Ew. w przeglądarce nich by pokazywał.

Pozdrawiam

W Thunderbirdzie dodatki czy rozszerzenia dodajemy tak samo jak w Firefoxie “Narzędzia -> Dodatki”, zainstaluj sobie dodatek “Moztraybiff” lub “New Mail Icon”, potem ewentualnie ustawiasz jakieś preferencje w tym samym miejscu.

Oto co się wyświetla, gdy chce zainstalować New Mail Icon

x75wz0or61z8maqg1ibx.jpg

Natomiast drugiej przez Ciebie wymienionej nazwy nie mogę znaleźć do pobrania.

Próbuj po kolei któregoś z tych:

https://addons.mozilla.org/pl/thunderbi … ay&cat=all .

Spróbuj także Thunderbird Biff (o to chodziło):

https://addons.mozilla.org/pl/firefox/search?q=biff .

Dzięki serdeczne. Zainstalowałem jeden z tych dodatków i śmiga.

Jeszcze raz bardzo Ci dziękuję.