Nie wiem,jak to możliwe,ale dzisiaj po uruchomieniu Thunderbirda okazało się,że jest wyczyszczony ze wszystkich wiadomości i ustawień kont mailowych.Gdzie mogę to odzyskać,bo nie pamiętam haseł i,co ważniejsze,jaka może być przyczyna?Bardzo proszę o pomoc!
Sprawdź tu - C:\Documents and Settings\twoja nazwa\Dane aplikacji\Thunderbird\Profiles\losowy numer.default. Jak masz folder to go zimportuj do programu - Narzędzia -> importuj, wybieraj po kolei kazdą opcję. Powinno pomóc, oczywiście jezeli masz w/w folder. Co do przyczyny to nie mam pojęcia, moze ktoś inny odpowie.
powodzenia
Odnajdż katalog:
C:\Documents and Settings\Administrator\Dane aplikacji\Thunderbird\Profiles
Wchodzisz do swojego profilu będzie miał dziwną nazwę np. ogwtoedl.default. Zaznaczasz wszytskie pliki i kopiujesz do bezpiecznego foldera. Na konieć usuwasz cały katalog z profilem np. ogwtoedl.default Uruchamiasz program: Start-Mozilla Thunderbird- Profile Manager/Menadżer profili Jezeli w okienku będzie juz profil default zaznaczasz go i wybierasz Usuń profil. Po tym mamy gołego Thunderbirda, więc tworzysz nowy profil. Utwórz nowy profil -Dalej (Wprowadzasz nazwę dla profilu np. lynx i wybierasz Zakoncz Teraz przechodzisz do katalogu :
Wchodzisz w katalog nowego profilu i podmieniasz pliki wczesniej skopiowania.
Pamiętaj aby podmienić wszystkie
Dzięki,ale nie powidło się po usunięciu podanego pliku nie mogłam wcale uruchomić Thundera
Zrobiłam jednak coś innego:na szczęście mam jeszcze Outlooka nieodinstalowanego,więc importowałam wszystko z tamtąd.Thunderbird ma żółtą kartkę :evil: Powód nadal nieznany,więc jeśli ktoś ma jakieś sugestie,co do tego,co mogło spowodować wyczyszczenie Thundera,to bardzo proszę o posta
lynx po skopiowanu wszytskich plików z folderu z profilem.
Usuń całkowice Thunderbirda :
-
Usuwasz program w Dodaj/Usuń
-
Usuwasz katalogi Thunderbirda:
C:\Program Files\Mozilla Thunderbird
C:\Documents and Settings\Administrator\Dane aplikacji\Thunderbird
-
Usuwasz klucze w rejestrze przy pomocy programu:http://dobreprogramy.pl/index.php?dz=2&id=509&t=29Po tych operacjach najlepiej Uruchom Ponowanie Komputer. Instalujesz na nowo Thunderbirda i przechodzisz do lokalizacji:
Otwierasz katalog i kopiujesz (nadpisujesz) wczesniej skopiowane pliki w profilu.