Tibia +wysokie użycie procka

Pewnie wiele osób na tym forum zna Tibie i wiecie pewnie dobrze, że ta gra nie ma specjalnie wysokich wymagań sprzętowych więc czemu jest tak że użycie procesora przy tibii wskakuje na prawie 100%?? Mam cały czas ten sam sprzęt i wczesniej furzyło, a teraz… Pomocy!

tofik Może opiszesz czy wprowadziłeś jakieś zmiany w systemie albo coś… Możliwe, że to za sprawą jakiś programów, opisz jakoś… xP

bierzesz OPTIONS -> graphics -> advenced i ostatnim suwakiem ADJUST FRAMERATE LIMIT zrób 20. Spowoduje to ograniczenie ilości wyświetlania klatek na sekundę przez co zmniejszy użycie procesora. Jak masz jakiś dobry procesor ustaw trochę więcej ale 20 powinno wystarczyć do płynnego działania gry.

niestety to nie pomogło :frowning: a w systemie nic nie zmieniałem

a po ograniczeniu tych fps wyłączyłeś i włączyłeś jeszcze raz gre???

Weź spróbuj zrobić reinstala i dla pewności do innego folderu zainstaluj.

Miałem ten sam problem i raczej nic sie nieda zrobić, tibia poprostu źle działa pod windows xp a zapewne go masz

Ludzie miałem to samo!! raz zrobiłem format ale tylko dysku systemowego i nie pomogło. Zrób Format WSZYSTKICH DYSKÓW A NAPEWNO ZADZIAŁA!!

Wyjdźmy też z założenia że gra “Tibia” nie była napisana przez Profesjonalnych programistów… Tylko z tego co się orientuje kilka osób robiło tą grę na pracę dyplomową ? :o

Moim skromnym zdaniem Tibia musi mieć jakąś lukę w samym Engienie co powoduje takie obciążenie procesora.

Widziałem na własne oczy jak uruchomiona Tibia ściągała 100% użycia procesora Przy P4 3.0 GHZ :o .

Jest to zrobione specjalnie by ludzie nie byli w stanie używać MC.