Tidal zatrzymuje muzykę po 19 sekundach

Witam

Mam problem od jakiegoś czasu z Tidalem. Po wybraniu jakiegokolwiek utworu przestaje się odtwarzać po 19 sekundach. Resetowałem komputer, przeinstalowywałem aplikację, sterowniki od dźwięku też. Problem występuje tylko na aplikacji. Macie pomysł jak to rozwiązać ? Jako rozszerzenia dźwięku używam “FX Sound Enhancer”.

Pozdrawiam i czekam na odpowiedzi :slight_smile:

1 polubienie

Sprawdź czy nie masz może DNS-ów blokujących reklamy np. AdGuard DNS / NextDNS (w tych można dezaktywować listę do blokady reklam / śledzenia (analityki)) albo aktywnego Pi-Hole / Diversion (AB- Solution)?

Nie ma zainstalowanych takich programów, nie korzystam z żadnych adblockerów ani nic takiego

To jeszcze może opcja “uruchom ponownie” Windows, bo “zamknij” pewnie powoduje zapisanie stanu systemu tak by szybciej się włączył.

Start może być nieco dłuższy np. z 1 minuty zrobią się 3 minuty (w przypadku SSD to jest to 2-5 sekund więcej).

Nope, nie pomogło… :c

jaki tel?

Laptop MSI GV72 8RC
I5-8300H
16GB
Intel 630 + GeForce GTX 1050
SSD WD 240GB + HDD WD 1TB
Windows 10 Home 64bit

Jak masz dzisiaj siły:

https://support.microsoft.com/pl-pl/help/929135/how-to-perform-a-clean-boot-in-windows

Może coś umie ingerować w aplikacje z Microsoft Store.

1 polubienie

sorki za pomyłke, ja mam problem na telefonie więc spytałem
że czasem zatrzymuje mi odtwarzanie

1 polubienie

To może przeciążenie Tidal?

https://downdetector.com/status/tidal/ - niby nie ale to raczej domena dla USA.

Spróbuję jutro z tym czystym uruchomieniem. :wink: A co to przeciążeń systemu to raczej wątpię, dlatego że ja osobiście problem mam właśnie TYLKO na aplikacji na komputerze. Nie ma problemu na telefonie (LG G6), ani w przeglądarce (Chrome).

1 polubienie

“Może trzeba zmienić wersje tymczasowo”?

1 polubienie

I działa ! Drugi link dla systemu Windows 7. Nie ma tygodnia, żeby Microsoft nie pokazał jak potrafi wszystko spie%^$^&… System kosztujący kupę kasy i okrojony jak się da działa gorzej niż Windows 7, czy nawet XP ! Dzięki wielkie krystian3w !

Dobrej nocy życzę ! :slight_smile:

Mi sie kur** zawsze myli ten Tidal z Tinderem… xD