TikTok sam zmienił dźwięk powiadomienia

Hejka!
Chciałabym się dowiedzieć co się mogło zdarzyć. Tiktok zmienił dźwięk powiadomienia, którego jeszcze nigdy nie słyszałam i nie mam w systemie telefonu. Nie wchodziłam na dziwne strony a niedawno tiktok miał aktualizację?
Zmieniłam również hasło na koncie, ale nie wiem. Co myślicie o tej sytuacji?
Z góry dziękuję za pomoc,
Izka

Mógłby to być błąd aplikacji lub samego systemu. Zmień ten dźwięk z powrotem i będzie dobtze. . Włącz sobie 2Fa.

Też myślę, że zwykły błąd. Aczkolwiek nie mogę zmienić dźwięku, o dziwo mój telefon nie ma opcji wybierania dźwięku specjalnie pod dane aplikacje :woman_shrugging:
Dzięki za odpowiedź!

Jaki telefon?

Samsung Galaxy A25 5G
szukałam tutoriali, ale klikając w daną aplikację > powiadomienia, nie mam wyboru dźwięku dla danej apki

A52 6G chyba. Jest model A25?

*5g

@krystian3w A to widzisz, nie słyszałem o nim. Pewnie to najnowszy z najniższej serii linii A, bo mamy A2x, A5x, A3x chyba i a7x.

@Izka Wiesz co? Poklikam na moim S23+ i zobaczę na moim. Jeśli będzie takie coś, to napiszę.

@Izka No i tak: Postukałem i poklikałem po szkle mojego S23+ i nie mogę odnaleźć opcji w ustawieniach Systemu, która pozwalałaby na ustawienie dla każdej aplikacji własnego dźwięku. W ustawieniach TikTok’a można tylko wyłączyć powiadomienia.

No właśnie też poklikałam wszędzie i nie miałam niektórych rzeczy, które pokazywali na tutorialach na yt XD
No cóż, przeżyję z tym dźwiękiem, tragedii nie ma, grunt, że to nic groźnego
Dzięki za pomoc!

@Izka Te tutorial’e to pewnie na telefonach innych firm, które miały takie opcje…

No cóż, przeżyję z tym dźwiękiem, tragedii nie ma, grunt, że to nic groźnego
Dzięki za pomoc!

Próbowałaś odinstalować TikTok’a wraz z usunięciem danych aplikacji i wyczyszczeniem pamięci podręcznej? Takie coś nie iusunie ci nic z konta TT. Potem. jak przed odinstalowaniem, usuniesz dane i pamięć podręczną, to odinstalowujesz i wgrywasz od nowa ze Sklepu Play. Zalogować się trzeba będzie tylko.

Napiszę, choć tik-toka nie mam, nie używam, nie zaglądam (i to się nie zmieni), ale na przykładzie innej aplikacji może coś podpowiem. Taki Messenger, niby też ma swoje dźwięki, niby też nie można wybrać (takie opinie widziałem nieraz w Internecie), a de facto można ustawić każdy dźwięk. Tyle, że nie w aplikacji, a w systemie.
Aplikacje → Konkretna aplikacja → Powiadomienia → Dźwięki.
Może tędy droga?

U mnie na moim S23 Plus nie ma czegoś takiego.