Witam,
GoPro nie przewidziało, że ktoś będzie potrzebował opcji wypalania znacznika czasu na filmie. Jest to mega słabe bo tańsze kamery od SJCAM potrafią to robić. Nie mogłem znaleźć w sieci darmowego narzędzia, które umożliwiałoby odczytanie z metadanych MP4 znacznika czasu i wypalenie go na filmie nagranym przez GoPro. W związku z tym sam napisałem taki program. TimeStamp Burner Free potrafi odczytać znacznik z metadanych MP4 lub z nazwy pliku MP4 - zależnie którą z opcji wybierze użytkownik. Można też złączyć wszystkie pliki MP4, z których składa się film w jeden plik MP4 i wypalić timestamp. Rekompresja wideo wykonywana jest z jakością wybraną przez użytkownika. Do stworzenia aplikacji wykorzystałem technologie: C++11, Qt 5, OpenCV 4.5.3, libx264. Odczytywanie timestamp z metadata odbywa się z wykorzystaniem ffprobe, natomiast mergowanie plików oraz łączenie audio z wideo realizowane jest przy pomocy ffmpeg. Program jest darmowy i na licencji GPLv3.
Wersja portable dla Windows 10 64-bit jest dostępna do pobrania pod adresem: Download - TransferNow
Repozytorium z kodem źródłowym programu: