Tło pod ikonami


(x-awier) #1

Wiem szukałem szukajki i byłem:

tutaj oraz tutaj oraz tutaj i tutaj i jeszcze z 5 tematów na tym forum, ale nic nie pomaga :cry: :frowning: .

Dodam, że coś tam Tuneup robiłem o ustaieniach systemu (chyba default) i od razu jak mi się uda naprawić ten problem to usuwam ten program ;/ Może ten program robi jakąś kopię czy cuś :roll:

EDIT:

Jeszcze takie coś (już drugi raz) zrobiłem tak:

iiiii się załadowało, ale tło nie znikło tylko na niebieski się zamienił i do tego jeszcze wyskoczył błąd (tak samo jak wcześniej tak robiłem :x )

capture1fi3.th.jpgbłagam pomóżcie :cry:


(scripter) #2

spróbuj

PPM na pulpit>wlasciwosci>zakladka pulpit>dostasuj pulpit>zakladka siec Web w białym polu usuń wszystki wpisy prócz moja bierząca strona główna


(De Niro) #3

Sprawdzić czy przypadkiem w: HKEY_CURRENT_USER\Software\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Policies\Explorer nie ma którejś z tych wartości ClassicShell, ForceActiveDesktopOn NoActiveDesktop

W podkluczach Policies również


(x-awier) #4

tak już robiłem i nic :frowning: a musi być zaptaszkowane to moja bierząca strona główna

A co do rozwiązania, które podał De Niro to to też już robiłem i nic :roll:


(Miniuka) #5

nie zapewniam ale to na moje jakiś błąd pliku systemowego i możesz to zpróbować ale wątpie żeby pomogło

Start --> Uruchom --> sfc /scannow


(x-awier) #6

Tylko, że ja nie mam płyty windowsa :frowning:


(Miniuka) #7

To po ptokach. Trudno będzie to naprawić bez nagrania pliku, który pewnie jest uszkodzony


(x-awier) #8

A nie da rady skąś pobrać :?: :roll:

A czy w ogóle wiadomo jakis to jest błąd :?: ;/ :frowning:


(aju) #9

x-awier coś mi się zdaje że temat zaliczy szlachetny śmietnik :frowning:


(x-awier) #10

A czy to grzech nie mieć płyty :?:

Dostałem komputer razem z windowsem i nie mam płyty.

A czy jest stu procentowa pewność, że to błąd w systemie :?:

Może to coś samo się przestawiło, bo coś tam w tuneup klikałem i pisało, że coś tam przywraca ustawienia default i od tamtego czasu się rozwaliło...

W tym programie przywróciłem te czynności w 'Rescue Center', ale to nic nie zmieniło :frowning:


(Leon$) #11

Brak przezroczystości podpisów ikon na pulpicie

  1. Mój Komputer > Właściwości > Zaawansowane > Wydajność > Ustawienia > Efekty wizualne, zaznaczyć Użyj cieni dla etykiet ikon pulpitu

  2. PPM na pulpit > Właściwości > Pulpit > Dostosuj Pulpit > Sieć Web > odznaczyć Blokuj elementy pulpitu, bądź szybciej PPM na pulpicie > Rozmieść ikony według, odhaczyć Zablokuj elementy Sieci Web na pulpicie

  3. PPM na pulpit > Właściwości > Pulpit > Dostosuj Pulpit > Sieć Web, w sekcji strony sieci Web usunąć pozostałe i wybrać Moja bieżąca strona główna.

  4. Sprawdzić czy przypadkiem w: HKEY_CURRENT_USER\Software\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Policies\Explorer nie ma którejś z tych wartości ClassicShell, ForceActiveDesktopOn NoActiveDesktop W podkluczach Policies również.

:slight_smile:


(x-awier) #12

Leon$ już to wszystko próbowałem ;/ (pisałem w 1 poście w jakich tematach byłem i tan są takie rozwiązania i nic nie dały) a jak zrobiłem

to się pojawiło d6ea97009125a426m.jpg;/ :(


(Przemek Linh) #13

dokładnie mam ten sam problem w iwszystko co piszesz miałem tak samo! !

i też jestem ciekaw jak sobie z tym poradzić bo nic nie działa... :confused:


(x-awier) #14

Ja już sobie poradziłem :jupi:

Spróbuj programem Hook :slight_smile:


(Przemek Linh) #15

hook działa tylko wtedy gdy jest zainstalowany a jak się go usówa to niedziała. :confused:


(x-awier) #16

linh Hook'a się nawet nie instaluje :stuck_out_tongue:

Mi po usunięiu działało :roll:

No nie wiem jak to jest :wink: