Tłumaczenie rosyjsko-polskie

Witam serdecznie

Poszukuje translatorów on-line rosyjsko-polskich, polsko-rosyjskich. Na darmowe programy zbytnio nie liczyłem. Zanim załozyłem temat oczywiscie przeszukałem google. Wynik był niezadawalający. Jednak może cos mi umknęło, niedotarłem do jakis stron. Jesli moglibyście w jakiś stopniu pomóc radą, byłbym wdzieczny.Moze ktoś natrafił na coś przegladając strony rosyjskie?

Bede wdzieczny za każda wskazówkę.

pozdr

Artur

Witaj! :slight_smile:

Wejdź w tego linka

http://www.foreignword.com/Langlinks/Russian.htm

Otwórz dictionaries Russian - Polish i dalej rozwijaj sobie co chcesz, bo jest tam kilka opcji!

Jak dojdziesz do Translate a word, nie poprzestań na tym, tylko zapuść start u góry - rozwinie Ci się sporo innych wariantów.

Jak poszukujesz to czemu założyłeś topic w tym dziale ??

Przenoszę w stosowne miejsce.

Dziękuje za linki. Zaraz sprawdzę.

Artur

ps.Temat istotnie załozony w złym miejscu. Bede uwazniejszy.

Nie zapomnij Arturze o najważniejszym: 8)

trzeba puścić maila (jest aktywnym linkiem) - aby bawić się w polskim szablonie! :twisted:

Inaczej - będziesz miał to:

Template for selected (Polish) language not found.

NEED TRANSLATION!

Please send e-mail, if you want translate templates for language 'Polish' [/code]

Właśnie odkryłem to :slight_smile: Waterproof…

Słownik jest mi oczywiście potrzebny, ale miałem nadzieję,że lezy sobie gdzieś na www jakis translator rosyjsko-polski do tłumaczeń krótkich fragmentów. Nie było jednak,aż tak dobrze. Troche jednak jestem zaskoczony, bo dotychczas na rosyjskich www mozna było znależć własciwie wszystko.W tym temacie jeszce ktos podawa link do translatora, ale chyba juz usunął swój post.Sprawdziłem go i okazało sie,że nie tłumaczył wielu słów. Trudno go było więc uważac za translatora.Mimo wszystko dziękuje.

Teraz będe musiał zorientowac sie w jakis płatnych i komercyjnych programach, bo bez dobrego narzedzia nie uda mi sie efektywnie pracowac z jezykiem rosyjskim. Problem jednak w tym,że to kosztuje kilkaset złotych…Cóz, jak trzeba, to trzeba.

Bedę musiał jeszce zajrzeć na fora posko-rosyjskie…

Podaję za Komputer Świat nr 18 - test - ocena programów tłumaczących.

Bardzo polecany, wysoka lokata (II miejsce)! 8)

Tłumacz i słownik języka rosyjskiego - producent - firma Kompas

http://www.kompas.info.pl

Nie jest tak źle - 142 zł. :slight_smile:

Już mailuję :slight_smile: Dzięki