Elo elo. Mam notebook’a Samsunga (znaczy mojej mamy :p) Problem jest w tym, że gry się tną, nawet Counter Strike 1.6. Próbowałem szukać w internecie i nic.
Aktualizowałem sterowniki od grafiki, używałem ccleanera i używałem game boostera. Jednak nic to nie dało. W opcjach zasilania wyłączyłem oszczędność energii, tryb w największej wydajności grafiki. Też nic. W menadżerze zadań w zakładce wydajność procesor jest najwięcej 30%, a pamięć 530 MB.
Sprzęt:
* Procesor Intel® Atom CPU N455 @1.66Ghz x2
I nie wiem dlaczego w Menadżerze Urządzeń mam 2 razy to w “Procesory”
przecież ten sprzęt się w ogóle do grania nie nadaje… Chyba nawet wiem o jakim NETBOOK’u mówisz, ponieważ posiadam Netbooka o identycznych parametrach (dodatkowo ten sam producent) i tak jak Ci mówię - TO SIĘ DO GIER, nawet tych starszych NIE NADAJE.
nawet jakby to był Notebook, to sama jego nazwa wskazuje do czego służy…
Przecież to notebook (netbook) więc co się dziwisz? Przecież nie został on stworzony z myślą o grach czy wymagającej pracy, o czym świadczy m.in procesor Intel Atom, zintegrowana karta graficzna czy mała ilość pamięci RAM.
Atoma masz dwie pozycje z uwagi na fakt, że to dwurdzeniowy procesor ale jak mnie pamięć nie myli jest jedno wątkowy. Zakładam, że posiadasz samsung N145+ lub N150. Na tym windowsie za wiele nie zdziałasz. Ale generalnie jak się postarasz to w quake3arena możesz śmiało grać. CS jest bardziej wymagający wiec ten sprzęt po prostu jest za słaby…