Tnące sie filmiki na Youtubie


(Nbartek0) #1

Witam, od niedawna wychodzą nowe “wersje” Google Chrome. Pobrałem wersje najnowszą (21). I problem tkwi w tym, gdy włączam filmik dowolny, i np otworze nową kartę,(oczywiście film dalej włączony)a strona będzie się ładowała (np onet lub jakakolwiek inna strona internetowa) głos, muzyka na filmiku okropnie się zacina, gdyby klatkował filmik, przypomne że posiadam Google Chrome, Windows Ultimate (jezyk angielski), 6 rdzeni, 8 gb ramu, karta graf. GeForce GTX 560 To

ps. posiadam zainstalowane : Java, NetFramework oraz Flash Playera :wink:

za pomoc z góry dziekuję i pozdrawiam :wink:


(system) #2

Próbowałeś na innej przeglądarce?

Jaką wersje masz tego Flasha?


(Nbartek0) #3

testowałem na : najnowsza Firefox oraz najnowsza Opera, i dalej to samo :confused:

wersje mam najnowszą, 11.3.300.270

ps. jeśli chodzi o Google Chrome, to tutaj Flash jest wbudowany, więc to nie tego wina chyba… :cry:


(marcingp54) #4

U mnie to samo najnowszy Flash na każdej przeglądarce yt tnie…

Może starsza wersja flesha to naprawi ?


(system) #5

Wina Flasha, temat ciągle wałkowany…

Usuń Flasha 11, a zainstaluj wersje 10 i będzie śmigać aż miło…

11ka jest pełna błędów

Uninstaller Flasha masz na ich stronie, tam też znajdziesz ostatnią najnowszą wersje 10ki


(Nbartek0) #6

no własnie problem jest w tym, że ja posiadam google chrome, a tutaj jest przeglądarka zainstalowana automatyczna (wersja 11) a jak ściągam tą 10tke, i instaluje, następnie w pasku wpisuję : chrome://plugins/ (czyli automatyczne przejście do karty z wtyczkami) i dalej pokazuje się wersja 11 :confused:

http://iv.pl/images/76482874673851248407.jpg

(system) #7

Jak masz na stało w Chrome to się męcz aż wyjdzie dobry Flash :lol:

Ewentualnie przełącz się na HTML5 http://www.youtube.com/html5/ , lub może już masz i należy wyłączyć


(Nbartek0) #8

przełączyłem się, ale jest jeszcze gorzej :shock:

masz może racje, poczekam troszeczke :slight_smile:

trzymajcie sie, dziękuję :wink:


(Łukash) #9

Prawy klik na filmiku > ustawienia > zaznaczyć lub odznaczyć Przyspieszenie sprzętowe.


(system) #10

Rozwiązanie problemu:

otwórz w Chrome nową kartę, wpisz: chrome://plugins następnie z prawej strony kliknij +Szczegóły. Wyłącz wtyczkę ShockwaveFlash wersja 11.3.31.222

Zrestartuj przeglądarkę.

Błąd powodowany jest w większości na systemach, na których ustawienie dźwięku to 5.1 lub 7.1.


(Nbartek0) #11

Dziękuję :slight_smile: troszeczke pomogło, przynajmniej nie zacinają się filmiki, ale teraz musze potwierdzać za każdym razem “uruchom tym razem”

dziekuję =D>


(PC174) #12

Ja wyłączyłem tylko wtyczkę Shockwave Flash 11.3 r31 i działa idealnie :slight_smile: (screen)


(Nbartek0) #13

a ja jak to wyłączyłem, musiałem za kazdym razem klikać ’ Uruchom normalnie" zaczyna to naprawde wk.,…rzać …

nie wiem co robić…


(cinkibolek) #14

ale bzdety co niektorzy pisza z tym wymien v.11 na v.10, jakie niby ma problemy nanjowszy? Litosci. Nie mam żadnych i nigdy nie miałem problemow z flashem.

Zacznijmy od ogólnego obciązenia komputera jakie macie, bo moze wam cos zżera procesor i do tego jak dojdzie jeszcze film z YT to wam do konca dobija procesor i tnie.

Generalnie flash problemow nie ma zadnych tymbardziej na Chrome.


(PC174) #15

Taki zabieg jaki wykonałem w zupełności wystarczył. Dźwięk jest normalny, bez “ty-ty-ty-ty-ty” i odbijania filmu w krzywym zwierciadle, a także nie muszę niczego specjalnie uruchamiać :wink: mój system to Windows XP Pro i chyba w tym tkwi problem, bo wujek posiada Windows 7 HP i jak działało u niego dobrze tak działa dalej bez żadnych dodatkowych konfiguracji.


(Nbartek0) #16

a tak nawiasem jeszcze mówiąc (nie wiem czy to ma coś wspolnego :idea:)

w grach na Facebooku, FarmVille itp. tez występuję to samo … ciągle się tnie, tylko tnie… :o

nie wiem czym to jest spowodowane… :evil:


(cinkibolek) #17

No ja tez nie wiem, problemów z flashem nie miałem nigdy, więc te wszytkie terorie są dla mnie wyssane z palca, a przerobiłem go od wersji 3 jeszcze gdy był w łapach macromedii, na różnych rózniastych konfiguracjach, oj sorry, na mac osx niezle obciążał procek, ale to tylko tam, na win jest jeden wielki luzik z flashem, zero problemów.

Jeszcze rady typu “zainstaluj starsza wersje” są kiepskie, kiedy to wiadomo ze flash lubi byc dziurawy. Takie rady powinny od razu być traktowane ostem.


(PC174) #18

Muszę stwierdzić, że w najnowszej wersji Chrome (aktualnie 21.0.1180.89) problem już nie występuje :smiley: