Witajcie. Posiadam laptopa ASUS K53S od niespełna trzech miesięcy. Wczoraj zakupiłem licencje Norton Internet Security 2011 i dlatego też postanowiłem usunąć dotychczasowego Avast! i wgrać tego Nortona.
Niestety komputer zaraz po usunięciu Avast! i innych programów typu Revelant Knownege czy Microsoft Office 2010 przestał działać poprawne, czyli:
> przeglądarka Google Chrome nie chciała się odpalić
> Mozilla Firefox zgłasza awarie i tak non stop
> nie działa więcej niż połowa przycisków Fn (usypianie, aktywowanie WiFi, wyłączanie TouchPad, ściszanie, zgłaśnianie i wyciszanie, wyłączanie i włączanie głośności itd. ; działa natomiast jasność i ciemność ekran a także kalkulator ).
Przed reinstalacją Avast odłączyłem przyciskiem Fn aktywowanie sieci WiFi WiFi i podłączyłem do LAN, ale niestety po ponownym uruchomieniu laptopa chcąc uruchomić nie udało sie i dlatego pomysłałem o Przywracaniu Systemu z dnia 25 grudnia 2011r.
Przywracanie Systemu odbyło się bez przeszkód, przyciski działały, przeglądarki działały. Ponawiając próbę usuwania Avast! i po ponownym uruchomieniu laptopa dalej pojawiał się ten błąd co napisałem dwa akapity wyżej.
Wie ktoś co może być tego problemem. Nie chciałbym robić formata i reinstalować system, ponieważ teraz mam wgrany oryginalny system Windows 7, a płytki z Windows 7 : Home Premium nie dostałem w pakiecie wraz z laptopem.
Dziękuje i pozdrawiam.
UPDATE:
Niedawno usunąłem Revelant Knownege i przeinstalowałem Google Chrome to narazie działa. Ważne mi jest, aby przyciski Fn działały więc odpuśćcie już problem z działaniem Mozilla Firefox
Proszę zapoznać się z tematem i poprawić tytuł na konkretny. W celu dokonania zaleconej korekty proszę użyć przycisku Edytuj przy poście otwierającym ten temat.
Zignorowanie zalecenia będzie skutkowało usunięciem tematu do Kosza.