…ale wiesz, że nie mogąc przejść dalej próbowałem też klawiatury? Naciskałem każdy ze stu paru przycisków i nic.
No rozumiem, czytałem cały wątek.
Czasami niektóre gry tak mają, że gdzieś się problem pojawi, coś się zwiesi i trzeba kombinować.
Ja tak miałem z trzecim Wieśkiem w akcie Skellige. Utknąłem na pierwszej łodzi - nie mogłem się w ogóle poruszyć, użyć znaków, ataków itp. Wczytywanie zapisu też nic nie dało, bo każda łódź miała ten sam problem. Nie uwierzysz co pomogło - wymuszona zmiana broni bezpośrednio z ekwipunku / wyekwipowanie broni srebrnej. I ruszyło.
tylko zagadka w tym, co ja mam zrobić, by poszło dalej. Poprzednim razem przechodząc ten tytuł na Xbox series X nie mogłem wbić 100% fabuły, w lesie nie było jednego grzyba.
Dokładnie wiedziałem, którego mi brakuje i gdzie on jest - a u mnie go nie było.
Możliwe, że gra się „wiesza” przez błąd w skrypcie tej sceny. Spróbuj wczytać wcześniejszy zapis (nie autozapis), a jeśli to nie pomoże, to może tymczasowo zmniejsz ustawienia graficzne albo przełącz się z DX12 na DX11 – czasem pomaga w takich sytuacjach.
Zmieniłem ustawienia grafiki z zalecanych przez aplikacje nVidia na niskie i po kilku próbach skrypt zadziałał. Dziękuję! Miłego weekendu!
Miałem to samo – pomogło wczytanie wcześniejszego zapisu i zmiana ustawień graficznych na niższe. Potem ruszyło bez problemu.