Tomb Raider: Definitive Edition problem z przejściem

Posiadam Tomb Raider: Definitive Edition w ramach subskrypcji GamePASS Ultimate. Problem w tym, że tytułu nie mogę przejść na PC. W misji „Miasto Ubogich” gdy mam do przejścia most oblegany przez strażników. Już na początku, po przerywniku filmowym gdzie snajper ściąga pierwszego oponenta, spadając chwytam się belki i …tu Larą już nie mogę się ruszyć. Nie działa żaden przycisk kontrolera, klawiatura też nie reaguje.
Grę restartowałem, odinstalowałem i instalowałem ponownie. Usuwałem i pobierałem ponownie pliki zapisu. Naprawiałem grę w aplikacji…
…ciągle to samo.
Spotkał się ktoś z podobnym problemem? Rozwiązał go może?

Możesz nagrać o który fragment mowa?

Youtube 2:18

To się strzałkami nie chodziło?
A klawiatura nie reaguje żadnym klawiszem, czy tylko odpowiedzialnymi za sterowanie?

pisałem, ŻADENEGO klawisza klawiatury i pada uruchomienie nie przynosi skutku. Lara wisi i nie zmusisz jej do pójścia w bok.

Muszę sprawdzić czy podobny problem występuje w wersji na Steam.

tyle, że ja nie chcę kupować po raz kolejny tytułu. Mam już na Xbox Series i PC.

Szkoda, że mimo że ten sam ekosystem Microsoft i to samo konto użytkownika to tytułu nie można odpalić ze wspólnego pliku save.

Może wymaga zgłoszenia do twórców/dystrybutorów/remasterów/remakerów:

MSAppStore@eu.square-enix.com

Kupiłeś tylko „GamePASS Ultimate”.

Musisz dokupić „Pay to Win” :stuck_out_tongue:

Daleki jestem od oceniania gier i tego w co kto gra. Dlatego wyrażę tylko swoje zdanie.
Lubiłem grę Tomb Raider (powiedzmy I - III), wszedłem więc, aby zobaczyć jak wygląda ta odsłona gry. I jestem załamany tym, w jaką stronę to wyewoluowało z naprawdę fajnej gry. To jest jakaś strzelanka - naparzanka, która nie ma nic wspólnego z grą Tomb Raider (no poza tytułem i niby główną bohaterką).
Dzięki za ostrzeżenie jak „to to” wygląda. :wink:

Całą nową i starą trylogię przeszedłem. Stara w dzisiejszych czasach zwyczajnie by się nie sprzedała. Ma swój urok ale tylko dla osób urodzonych w latach 80’, no może 90’
Nowa trylogia to Uncharted w sukience i mi to bardzo odpowiada. Jest strzelanie, zagadki, prosta historia - czego chcieć więcej
Indiana Jones i Wielki Krąg też jeśli ktoś będzie oceniał z perspektywy symulacji uzna go za dno. Fan starych filmów z Indi (ja) będzie zachwycony.
Kwestia perspektywy.

Na wersji Steam wszystko działa. W Xbox Game Pass PC też. Być może to kwestia źle załadowanego poziomu. Próbowałeś zresetować check-point?

w sensie ponownie załadować od ogniska, tak. Zero poprawy.

Hmm …
Może to zabrzmi dziwnie, ale próbowałeś podłączyć pada i przejść tylko tę sekwencję na padzie?

Ja gram na padzie…

…zero problemów do tego momentu. Ruszając drążkami zmienia się kamera i Lara poprawia się na belce dostosowując się pod kamerę (czyli kontroler fizycznie działa) to gra posiada jakiś dziwny bug

A z ciekawości - Lara tak wisząc … możesz z tego poziomu wejść do ustawień itp (ESC - PC) ?

mogę

Sprawdź proszę w ustawieniach kontrolera / przypisania klawiszy czy się coś nie poprzestawiało, ewentualnie na czas danego ruchu / wybrnięcia z sytuacji zmień przypisanie ruchu do innego przycisku / klawisza.

Zrozum, że przeszedłem 50% fabuły, w tym czasie opuszczałem się z krawędzi dziesiątki razy. Za każdym razem bez problemu. Do tego momentu…

Idąc od ogniska do mostu też mogę się swobodnie opuszczać.

No rozumiem bardzo dobrze, ale staram się pomóc przejść akurat „ten problem”.

Patrzyłeś ustawienia systemowe / resetowanie?