Torrenty na hubach

Witam. Mam proste pytanie. Czy istnienie hub’a, na którym udostępnia się torrenty jest legalne? Proszę o szybką odpowiedź.

Jeśli tam są pełne wersje gier komercyjnych będące w sprzedaży,to jest to piractwo,nie chodzi o same pliki torrent,tylko o to do czego prowadzą,legalne jest np. pobranie Ubuntu z torrenta,ale już np. Bioshocka 2 to piractwo,a wszyscy wiemy co z reguły mieści się na takich hubach,jeśli jest tam legal to często tylko kilka %

no bez przesady. Jeśli będę udostępniał same pliki .torrent to jest to nielegalne. To dlaczego torrenty.org jeszcze istnieją? Plik sam to jeszcze nic, tak myślę. Jak pamiętam to w tych plikach mieszczą się dane dotyczące, gdzie mogę pobrać. Jeśli przyjmując założenie huba “Na hub’ie udostępniamy pliki .torrent tylko w zakresie kolekcjonerskim”, założenie denne, ale co się nie robić dla piractwa (napisy24.pl).

Ale te torrenty prowadzą do pirackich plików,dlatego nie zdziw się gdy pewnego dnia torrenty.org będą zamknięte,to jest jak ruletka,albo masz szczęście i ściągasz,albo masz pecha i nalot na chatę,do tego nie masz pewności,czy z programami nie ściągasz jakichś szkodników

Samo udostępnianie torrentów jest jak najbardziej legalne, nielegalne jest jeśli udostępniasz pirackie pliki. I nie ma to nic wspólnego z tym, z jakiego huba (to się odmienia bez apostrofu, apostrof wykorzystuje się tylko jeśli słowo kończy się na niewymawianą samogłoskę) korzystasz.