Toshiba NB500-110 nie działa przywracanie recovery

Proszę o pomoc doświadczonych forumowiczów. Problem polega na tym, że gdy chce przywrócić system wraz z programami z partycji recovery ( wg instrukcji http://aps2.toshiba-tro.de/kb0/HTD1303440001R01.htm )- Windows 7 starter

nie wyświetla się opcja TOSHIBA HDD Recovery (obrazek 4 z instrukcji). Nie wiem czemu tak się dzieje. Próbowałem kopiować pliki recovery na kartę pamięci, pendriva itp ale nic nie pomaga. Systemu się po prostu nie da przywrócić. Dodam, że zmieniałem rozmiar i liczbe partycji, w oryginale występowały 2 równej pojemności partycje, ja podzieliłem dysk na 3 obszary ( m.in. recovery o pojemności adekwatnej do wielkości pliku recovery).

Dodałem załącznik do postu w postaci zdjęcia obrazującego opcje do wyboru w prawidłowo działającym systemie - u mnie nie ma zaznaczonej obwódką opcji. zupełnie nie wiem czemu, czy ingerencja w wielkość dysku miała wpływ na to czy coś innego się stało.

htd1303440001r0102134_1384.png

Jeśli ktoś wie w czym problem, proszę o pomoc. Mnie już chyba się pomysły skończyły.

Pozdrawiam

Miała. Zrobiłeś sobie płyty recovery DVD?

Zapomniałem dodać - obraz systemu mam także na DVD i na zewnętrznym dysku, a jak poszukam to i na karcie SD (przenosiłem wszędzie gdzie mogłoby to dać się uruchomić, niestety, nieskutecznie). Nie ma możliwości uruchomienia recovery z żadnej lokalizacji. Nie jestem laikiem i ogólne solidne podstawy z przywracania systemu posiadam, niestety problem tośki mnie przerasta na chwile obecną. Laptop działa, tyle że na innej wersji windowsa i nie jest to do końca tak, jak być powinno(starter dedykowany do mojej Toshiby wraz ze sterownikami działa wg mnie lepiej i do tej wersji staram się wrócić), niby zainstalowane sterowniki wszystkie(nie ma konfliktów sprzętowych, żadnych “znaków zapytania” w managerze urządzeń, ale nie jest to co było wcześniej. Np. komputer nie reaguje na kombinację klawiszy Fn+F8 - co niegdyś włączało/wyłączało wifi(pomijając że obecnie po wciśnięciu kombinacji klawiszy Fn+Fx nie wyłania się u góry ekranu menu rozwijane)

Nie chodzi o przerzucenie obrazu dysku na nośnik tylko o nagranie przy pomocy programu Toshiby płyt Recovery służących do odzyskania systemu właśnie w takim przypadku