Mam laptopa Toshibe Equium A100-306
pytanie z kad taka cd System Recovery wykombinowac?
da sie gdzies sciagnac?Mam ukrta partycje akle płytka mi sie zapodziala.
pozdrowiam.
Mam laptopa Toshibe Equium A100-306
pytanie z kad taka cd System Recovery wykombinowac?
da sie gdzies sciagnac?Mam ukrta partycje akle płytka mi sie zapodziala.
pozdrowiam.
marcinoss1 sterowniki do Toshiby możesz ściągnąć ze strony producenta - niestety czasem umieszczane są one z kilkutygodniowym opóźnieniem… co do samej płytki - niestety nie możesz jej sciągnąć. jest ona obrazem z legalnym i niepowtarzalnym KLUCZEM, oraz całą paczką programów dla Toshiby.
No wiec… rowniez mam Toschibe Sat A-200 zakupiona we wrzesniu 2007. Z tego co sie dowiedzialam to ten kto kupil laptopa powiedzmy jeszcze 2 lata temu…mial do niego dolaczonego oryginalnego windowsa viste przy insalacji ktorego mozna sobie bylo wybrac na ktora partycje ma sie zainstalowac (wiec jak zawsze wybieralismy c) pozostawiajac inne dyski bez zmian i nie kasujac z nich plikow. W tym momencie istnieje juz cos takiego jak wlasnie ten glupi Product Recovery. Wczoraj probowalam zrobic nim windowsa ale chcialam zachowac dane na dysku D …Niestety nie ma takiej opcji (lub ja nie wiem gdzie ja znalezc:]) aby to bylo mozliwe.Przy uruchomieniu plyty wystepuje komunikat by albo zainstalowac (co jest zalecane) ten produkt kasujac wszystkie dane (u mnie 120gb…wiec nie rozdziela na c i d) albo skorzystac z wypakowania tych plikow na partycji rozruchowej (1.5gb) i co tu wybrac??? czy mozna jakos to obejsc instalujac ten produkt jedynie na c? da si to w ogole zrobic? i co to znaczy z tym 1.5gb partycji rozruchowej. Ktos nam chyba chcial ulatwic odzyskiwanie systemu a jedynie utrudnil:/
meja , te mam Toshiba A-200 i po włożeniu płyty recovery pojawia się monit ile chciałbym zdefragmentować.
Zobacz jaki masz rozkład partycji i jak chcesz tylko C to wybierz tam 50 gb czy 70 w zależności od wielkości partycji.
Pozdrawiam
Witam mam pytanie jak mam zrobić płytę recorvery do toshiby x205 nie dostałem płytki tylko jest ukryta partycja proszę o pomoc dziękuje z góry.pozdrawiam
Ja też mam Toshiba A200 i niestety nie mam wyboru partycji podczas instalki-
dlatego też zrobiłem tak że zainstalowałem Acronisa zrobiłem obraz partycji i teraz
tylko jego używam w razie problemu.
Szczupły_NH …masz racje…pokazuje sie taki pasek z wyborem ilosci ktora chce sie sformatowac…ale jestes pewien ze on wybierze mi akurat C? robiles to juz?Moj dysk C to 55.8GB…tyle mam poprostu tam zaznaczyc?:] z gory dzieki za odp:)
Witam troszke trzeba odświeżyć temat.
1 Czy na płycie product recovery jest system windows Vista??
2 Czy po sformatowaniu kompa jest możliwość przywrócenia dawnej konfiguracji połączenia z netem (bo pamiętam że było z tym strasznie dużo roboty
A czy na tej płycie jest WIndows Vista? Bo jeśli tak, to odpowiedź brzmi tak, a jeśli nie, to nie.
To chyba zależy jaki masz net. Ale z Twojej odpowiedzi wnioskuję, że neostradę.
Jasiek:
Niestety na płycie do Toshiby nie ma jako tako Visty …a jedynie klucze otwierające ukrytą partycje+wszelkie sterowniki…Pierwszy format mam za sobą (przegapiłem moment tworzenia partycji heh pochopne klikniecie “DALEJ”) niestety ale LIVE-BOXa musiałem instalować ponownie.
pudło, mam radiówkę
Czyli jak chce zrobić format i na nowo zainstalować viste to co mam zrobić??
cytuje z instrukcji do płytki …
1.włóż do napędu płytę Product Recovery i wyłącz zasilanie
2.włącz ponownie kompa…i zaraz jak pojawi sie logo TOSHIBA na czarnym tle naciśnij F12…pojawi sie menu startowe
3.wybierz z menu napęd CD-ROM/DVD
4.postępuj zgodnie ze wskazówkami
Uważaj bo to jest pełny format!
heh ja robie format z tego samego powodu
dzięki za instrukcje
Korzystając z założonego wątku chciałabym się dowiedzieć czy po wyczyszczeniu i zainstalowaniu Win XP Professional w miejsce WinXP Home Edition w toshibe M40 - 295 można jeszcze przywrócić za pomocą nośnika Product recovera fabryczną wersje nawet jeśli namieszano z partycjami ???
Moża. Przynajmniej z recovery Vistą tak można
hmmm…tylko jak to zrobić jeśli nie ma się dostatecznej wiedzy technmicznej ?
Wkładasz płytkę, bootujesz z niej, odpala się kreator instalacji, który w zasadzie zrobi za Ciebie wszystko, będziesz tylko musiał kilka razy kliknąć.