Toshiba Satellite U400-12P i instalacja systemu

Witam, mam kilka pytań odnośni formatowania i instalacji systemu Windows na laptopie Toshiba Satellite U400-12P

1. Skąd instalować system?? Czy jeżeli posiadam inną płytkę Windows’a Visty mogę instalować z niej ale z kodem oryginalnym, czy system Windows różni się tym od Laptopowego Toshiby.

2. Mam 2 partycje “Vista” i “Data”. “Vista” rozumiem system, a “Data” coś mi się obiło, że nie moge tego skasować i są tam wszystkie sterowniki

3. Mam dołączoną płytkę do laptopa - nieoryginalna, nagrana, coś związanego z bootowaniem.

Ogólnie jak przebiega taki proces

Zielony nie jestem, prawda. Ale laptopa tak prawdziwie trzymam w ręce 1 raz i muszę go sformatować i nie chcę stracić tam czegoś. A bo to jakieś tam partycje ze sterami itd. itp.

Niewiem czy system od Toshiby różni się tym od Windows’a - jakieś przeróbki. Dlatego się pytam czy mogę zainstalować z mojej płytki czy muszę od Toshiby.

Niewiem o co chodzi z tymi partycjami.

Powinieneś użyć płyty która była dołączona do laptopa i na pewno jest to oryginalna płyta , powinny być trzy płyty i jeżeli ich użyjesz to nic się nie stanie .

Nie mam jedną, w dodatku jakąś nagraną DVD. Z tego co luknąłem to ona się boot’uje ale co na niej jest nie wiem.

to ją włącz i sprawdź