Total Commander na dysku wymiennym

Witam.

Mam na swoim Pendrive zainstalowanego Total Commandera, ale nie działa on tak jak działać powinien. Chodzi mi o język i dane do FTP. Na moim komputerze jak podłączam pendrive to jest to dysk wymienny I , a jak podłączam na innych komputerach jest to inna literka dysku. Chodzi o to, że program odwołuje się do pliku języku ścieżką I:\Programy\Total Commander… to samo jest z FTP - nie widzę połączeń kiedy dysk wymienny nie jest I.

Zauważyłem to jak podłączyłem do swojego empetrójkę, a później pendrive, który od tego czasu jest oznaczony literką J.

Czy wie ktoś jak zrobić, aby wszystkie pliki programu były na pendrive i żeby do poprawnego działania TC nie było wymagane dla pendrive: dysk wymienny I?

mam nadzieję, że ktoś zrozumiał o co mi chodzi…

Czy wie ktoś może jak zrobić, aby TC włączał się na pełny ekran?

Z góry dziękuję za pomoc.

Pozdrawiam.

odnośnie maksymalizacji okna to zmaksymalizuj je guzikiem a następnie z polecenia konfiguracja wybierz zapisz ustawienia i położenie. Dane ftp zapisane są w katalogu conf

Co do zapisu ustawień to nie da rady, bo te ustawienia zapisywane są w pliku I:\Programy\Total Commander 7.02a\wincmd.ini, a nie ma już dysku I… Niedawno był nim pendrive, ale jak pisałem jest on teraz dyskiem J.

Co do FTP to nie ma u mnie katalogu conf. Jest za to plik wcx_ftp.ini i podejrzewam, że tam są zapisane wszystkie dane.

Co zrobić, żeby program wczytywał plik ustawień bez ścieżki określającej dysk? Dodam, że w J:\Programy\Total Commander 7.02a\ mam plik wincmd.ini i jest to ten plik, którego program szuka na dysku I…

Przez to nie mogę dostać się na FTP - nie mam żadnych kont i nie mogę utworzyć, bo nie da się otworzyć pliku z dysku I.

Wie ktoś jak zrobić, żeby było dobrze?

Zobacz USB Installer TotalCommander.

W poliku konfiguracyjnym zamiast: J:\Programy\Total Commander 7.02a\wincmd.ini spróbuj wpisać tylko samo wincmd.ini, spowoduje to ze program może zamiast szukać pliku na podanej ścieżce zajrzy do katalogu z którego był uruchomiony.

(Kurde ja mam TC UltraPrime, i gdzie go nie przeniosę i na co nie nagram to mi działa dobrze)

JoeMix, otworzyłem plik konfiguracyjny, pozmieniałem wszystko, ale program cały czas odwołuje się do pliku wincmd.ini na dysku I…

Narv, nie sprawdzałem jeszcze programu, ale zależy mi na wersji PL i Total Commander 7.

:google: