Mam na swoim Pendrive zainstalowanego Total Commandera, ale nie działa on tak jak działać powinien. Chodzi mi o język i dane do FTP. Na moim komputerze jak podłączam pendrive to jest to dysk wymienny I , a jak podłączam na innych komputerach jest to inna literka dysku. Chodzi o to, że program odwołuje się do pliku języku ścieżką I:\Programy\Total Commander… to samo jest z FTP - nie widzę połączeń kiedy dysk wymienny nie jest I.
Zauważyłem to jak podłączyłem do swojego empetrójkę, a później pendrive, który od tego czasu jest oznaczony literką J.
Czy wie ktoś jak zrobić, aby wszystkie pliki programu były na pendrive i żeby do poprawnego działania TC nie było wymagane dla pendrive: dysk wymienny I?
mam nadzieję, że ktoś zrozumiał o co mi chodzi…
–
Czy wie ktoś może jak zrobić, aby TC włączał się na pełny ekran?
odnośnie maksymalizacji okna to zmaksymalizuj je guzikiem a następnie z polecenia konfiguracja wybierz zapisz ustawienia i położenie. Dane ftp zapisane są w katalogu conf
Co do zapisu ustawień to nie da rady, bo te ustawienia zapisywane są w pliku I:\Programy\Total Commander 7.02a\wincmd.ini, a nie ma już dysku I… Niedawno był nim pendrive, ale jak pisałem jest on teraz dyskiem J.
Co do FTP to nie ma u mnie katalogu conf. Jest za to plik wcx_ftp.ini i podejrzewam, że tam są zapisane wszystkie dane.
Co zrobić, żeby program wczytywał plik ustawień bez ścieżki określającej dysk? Dodam, że w J:\Programy\Total Commander 7.02a\ mam plik wincmd.ini i jest to ten plik, którego program szuka na dysku I…
Przez to nie mogę dostać się na FTP - nie mam żadnych kont i nie mogę utworzyć, bo nie da się otworzyć pliku z dysku I.
W poliku konfiguracyjnym zamiast: J:\Programy\Total Commander 7.02a\wincmd.ini spróbuj wpisać tylko samo wincmd.ini, spowoduje to ze program może zamiast szukać pliku na podanej ścieżce zajrzy do katalogu z którego był uruchomiony.
(Kurde ja mam TC UltraPrime, i gdzie go nie przeniosę i na co nie nagram to mi działa dobrze)