. Dlaczego pytam, z racji przeniesienia wszystkiego na nowy sprzęt, a w poprzednim dość często korzystałem z Total Commander’a właśnie z opcji Narzędzie Wielokrotnej Zmiany i mam wiele tam zapisanych szablonów.
A z 15 lat nie mam TC, ale kiedyś to trzymał w wincmd.ini, może być w katalogu programu a i może być w katalogu usera. Przekop cały dysk gdzie trzyma to.
Tak naprawdę to TC nie musi być na nowo instalowany. Wystarczy „na żwyca” skopiować cały folder z nim zawarty. O tym gdzie znajduje się główny plik konfiguracyjny zadecydowałeś przy pierwszej instalacji. Może być w tym samy folderze albo w %userprofile%\AppData\Roaming\GHISLER - jeśli w tym drugim folderze to skopiuj go w całości na nowy sprzęt w to miejsce i będzie dobrze.
@januszek dzięki za screen’a, ale jak widzę jest to screen z nowszej wersji Total Commander’a, ja mam wersję 10.52 i nie mam opcji Historia.
@kramar99 właśnie skopiowałem sobie jak piszesz „na żywca” Total Commander’a z poprzedniego PC, a po przekopiowaniu i wrzuceniu go na nowy PC uruchomił się w wersji angielskiej, bez żadnego zapamiętania historii, ustawień i co najważniejsze ulubionych katalogów.
Możesz też skorzystać z tej opcji i zapisać plik (ew. pliki) konfiguracyjne gdzie indziej, jako kopię.
Najlepiej zainstalować na nowym komputerze TC, a potem przekopiować (nadpisać) ww. plik (pliki).
Licencję też kopiujesz (jeśli masz…) - jest w katalogu programu.
Opanowałem prawie wszystkie ustawienia TCK pisał @januszek, dzięki wielkie za pomoc.
Mam problem tylko z przywróceniem ulubionych zakładek, za nic nie mogę ich przywrócić żeby były widoczne, a edycja plików konfiguracyjnych @Radek68 tyczy się także tego?.