Używam TC od czasów Amigi.Obecnie posiadam TC UP i tu jest zainstalowana wersja 9.22, w związku że wyszła wersja 9.51 mam pytanie do zaznajomionych w temacie,które pliki należy przenieść np. z zainstalowanej wersji 9.51 do TC UP.Najnowsza wersja tego programu czyli TC-UP to 7.7 a na ich stronie nie ma zmiany ponieważ dokonują zmian dwa razy w roku.Próbowałem własnych sił ale mi coś wywala w trakcie zmiany nazwy katalogi i wielu innych przypadkach.
?? Co ty chcesz konkretnie osiągnąć? Jeśli aktualizację, to zaktualizuj program i tyle.
Ja nie rozumiem pytania. TC na amiga?
Może jakiś “fork” norton commandera tam był.
Raczysz żartować?
Krzysiu wybacz, nie będę dzisiaj przetrzepywał obcych forów Możesz napisać abstrakt tego tematu?
Na Amigę miał nazwę NC ! W pewnym okresie ktoś ze znanej firmy zaprotestował i zmieniono nazwę właśnie na TC czy ci wystarczy to wyjaśnienie? a gdybyś chciał więcej to NC używałem na takim sprzęcie jak Commodore C64 Możesz nie znać tego typu sprzętu ale takie coś było!
Nie aktualizację programu bo TC się instaluje i ten program po instalacji potrzebuje wkleić do posiadanego TC-UP w celu zmiany z wersji 9.22 na wersję 9.51 ! Proste jak konstrukcja… w ten sposób można zrobić wersję p o r t a b l e!
Przecież Norton commandr pisany był w c chyba (nieważne)… Total commander to kompletnie inny program pisany w pascal przez innego gościa…
Dalej nie ogarniam
Dwupanelowy menadżer plików na Linux to np. midnightcommander to zupełnie inne programy, o tej samej zasadzie działania.
Mnie ciekawi na kogo jest licencja w tym TC-UP, pewnie jak na chomikuj te na 10000 osobową firmę xD.
No niestety ale licencja moja! z chomikiem nie mam nic wspólnego ale już wszystko działa,pliki przeniesione a przy przenoszeniu popełniałem jeden błąd przenosząc jeden zbędny.
Dzięki za pomoc…