Witam wszystkich,
Dzisiaj na moim komputerze ujawnił się nie lada mały problem… Włącza komputer a tu… uruchamianie systemu zatrzymuje się na napisie “Zapraszamy” I można czekać nawet 3 godziny i nic. Więc robię restart. Uruchamiam system normalnie no i moje zaskoczenie. Pokazuje się pulpit no ale nic nie mogę zrobić… pokazuje się tylko część ikon szybkiego uruchamiania a potem pokazuje się kręcące się kółeczko visty. I też można czekać w nieskończoność. Menu nie działa, antywirus się nie uruchamia, zegar nie zmienia czasu, ikony na pulpicie nie reagują, jakby były częścią tapety. Więc znowu restart. Teraz po napisie “Zapraszamy” pojawia się czarne tło. Totalne nic. Uruchamiam więc ponownie laptka wybierając opcję “uruchom awaryjnie z siecią” (dlatego też piszę teraz na forum) no i uruchamia się. No ale jak wygląda wszystko w awaryjnym - nie muszę mówić. Przywracanie systemu nie działa - pojawia się jakiś błąd. Naprawa systemu podczas startu nic nie daje. Restart BIOSa nic. Optymalizacja memory - bez rezultatu.
Nie wiem czy to jakiś wirus, czy co… antywirusa mam niby dobrego - G Data IS 2011 (legal). Na kompie (co o dziwo) też wszystko legal, począwszy od systemy skończywszy na offisie. Skanowanie robiłem regularnie raz w tygodniu, podobnie jak i optymalizację za pomocą Vista Optimizer 2010.
Dane lapka:
HP Pavilion dv6000
system - vista home premium (z aktualizacjami)
Intel core 2 duo T5750
NVIDIA - ale nie wiem jaka konkretnie.
Lapek ma 2 lata. Do tej pory (pomimo, że to vista) nie sprawiał problemów. Dzięki optymalizacjom śmigał jak nowy - aż do dzisiaj.
Proszę o pomoc