Witam, moja klawiatura bezprzewodowa na USB Logitech ma touchpada, na który mogę nacisnąć palcem i oznacza to jakby klikniecie. Oprócz tego mam do tego dwa guziki pod touchpadem ( prawy i lewy klik myszki jakby). Od wczoraj touchpad działa czyli kursor myszy porusza się itp ale jak uderzę palcem w niego to nie wchodzi w hiperłącze - muszę kliknąć guzikiem. Żadnej kombinacji klawiszy nie znalazłem u siebie. Nie mieszałem nic w sterownikach itp. W usterkę tez mi ciężko uwierzyć bo sam touchpad działa i reaguje na poruszanie palcem po nim.
Może za mocno bijesz w ten panel.
By wykluczyć że coś w systemie się zwiesiło, to sprawdź jak zadziała z live USB jakieś dystrybucji GNU/Linux lub na innym komputerze.
Jak się też zbuguje, to usterka mechaniczna lub klawiatura pamięta że zablokowano pacanie jako lewy przycisk “myszy”.
Ustawienia tabliczki zmienisz w aplecie Mysz w Panelu Sterowania.
Tam znajdziesz również ustawienia sterownika.
o fakt sprawdze na innym laptopie czy tam tez nie dziala. W ustawieniach klawitury nie widzialem opcji dot. tego wlasnie ale lukne jeszcze raz i dam znac.
Ustawienia myszy, nie klawiatury.
niestety klawiatura nie dziala na innym komputerze rowniez. W opcjach myszy jest duzo opcji ale niestety wylaczania touchpada czy cos w tym stylu nie ma. Sterowniki to pewnie tez nie sa skoro na dwoch komputerach jest to samo… nie moge zrozumiec jak to moze byc mechaniczne uszkodzenie skoro touchpad dziala i kursor sie rusza.
W ustawieniach sterownika powinna być opcja “Stuknij aby kliknąć”
Może podaj model tej klawiatury, łatwiej będzie znaleźć rozwiązanie.
Zainstaluj sterowniki do tej klawiatury ze strony Logitech.
logitech k400 plus.
https://support.logitech.com/en_us/product/wireless-touch-keyboard-k400r/downloads
tu sa stery z tego roku. Niech bedzie ze odinstaluje najpierw, zrobie reset kompa i pozniej zainstaluje te nowe. Zrobie restart ale nie wierze co mialoby jednoczesnie na 2 kompach nagle pojsc ze sterami.
Dla mnie nielogiczne ze caly touchpad dziala:D obojetnie gdzue bym palca nie postawil posuwanie go dziala. Tylko uderzenie w punkt nie daje kompletnie nic, magia
kurde sterowniki nic nie pomogly. Mysle ze to jednak cos z klawiatura…
a jednak zainstalowanie jakiegos NOWEGO PROGRAMY LOGITECHA ktorego nie mialem wczesniej pokazalo opcje gestow. Nie mialem tego wczesniej ale wlasnie w nim wlaczylem sobie znowu klikniecie palcem. Pozniej sprawdze czy na drugim kompie tez musze sciagnac cos czego wczesniej napewno nie mialem czy klawiatura sama zacznie cudwnie tam tez dzialac.
Super, że problem udało się rozwiązać.