TP link problem z siecią - żółty wykrzyknik


(Klaudia Adamczyk) #1

Witam, przeszukałam już mase tematów na internecie, może ktoś z Was mi pomoże.

System Windows 7 32-bit

router TD-W8901G

Kilka tygodni temu oddałam laptopa do naprawy, coś z dyskiem. Teraz mam go z powrotem i pojawił się problem z siecią. Wcześniej nie było żadnych problemów.

na liście dostępnych sieci mam wypisane dwie i przy każdej z nich, nad paskiem siły sygnału jest żółty znaczek (herb) w nim czarny wykrzyknik. Mam dostęp do internetu, pliki ściąga mi tak jak przedtem, problem pojawia się z wysyłaniem. Nie mogę załadować żadnego pliku na pocztę i wysłać. Próbowałam na 3 przeglądarkach (opera, firefox, IE) oraz na dwóch pocztach wp i onet.

wyłaczyłam również zapore systemu, nic nie dało, 2 razy zresetowałam router i wpisałam od nowa wszystkie dane, tez nic nie dało.

Prosze o pomoc


(Adamsubzero) #2

Normalny surf po stronach tak samo jak wcześniej bez opóźnień?


(Klaudia Adamczyk) #3

wolniej otwieraja sie strony

zapomnaiłam dodac internet netia na lini tp

ale wydaje mi sie ze to lezy po stronie komputera, bo router jest ustawiony tak jak przed oddaniem komputera do naprawy. teraz spróbuje sterowniki zainstalowac do karty sieciowej moze to cos da


(Toyo05 Tojza) #4

Ta tarcza z wykrzyknikiem przy paskach zasięgu to mówi raczej o tym że sieć nie jest zabezpieczona hasłem


(Klaudia Adamczyk) #5

no tak moja fakt nie jest, ale ta druga jest zabezpieczona hasłem a przy niej tez jest ta tarcza

Kilka osób mi podpowiedzialo ze to cos z zapora, z ustawieniami

zainstalowalam sterowniki do karty sieciowej i dalej jest to samo


(pysiu) #6

Usuń ręcznie wszystkie sieci , odśwież dodaj prawidłową i podaj hasło do niej :slight_smile:


(Klaudia Adamczyk) #7

a ja mam jeszcze jedna prośbe, jakby mógł ktos kto ma windowsa 7 wejść w :

"Centrum sieci i udostępniania" i tam na górze jest "wyświetl podstawowe informacje..." i jakby mógł ktos z was kliknąć na "zobacz pełną mape" po prawej str u góry

u mnie to wyglada tak, że jest mój komputer, na środku router, po prawej internet

pomiedzy routerem a internetem sa dwie zielone ciagłe linie, a pomiedzy routerem a komputeres są przerywane

Czy to tu jest problem? czy moze tak ma byc?


(Toyo05 Tojza) #8

Tak ma być koleżanko, gdybyś miała podłączony drugi komputer do tego routera to również byłby widoczny po linii przerywanej, zabezpiecz swoją sieć hasłem [-o<


(Klaudia Adamczyk) #9

Dziekuje za pomoc:) tez zółty znaczek zniknął.

No ale pozostał problem z ładnowanie plików na poczte i przesyłaniem ich dalej pozostał:confused:

próbuje załadowac plik wielkosci kilkudziesieciu kb na poczte i nie ładuje, np na poczcie wp pod paskiem ładowania pisze transfer: 0kB/s

miał ktoś podobny problem?


(Kuczkowiak) #10

Wykonaj test na www.speedtest.net i pokaż na wynik testu , podczas testu nie przeglądaj stron internetowych itp. łącze ma być wolne od obciążeń innych niż test. :wink: