Mam pytanie. Zamierzam zakupić router ADSL do internetu z Netii. Wybór padł na któryś z tych modeli: TP-LINK TD-W8901G lub TP-LINK TD-W8960N. Czy naprawdę warto dołożyć 70 zł. i kupić TD-W8960N czy wystarczy TD-W8901G. Mam 2 komputery i może w przyszłości dojdzie laptop. Jaka jest między nimi różnica.
Wg mnie nie warto dokładać do TD-W8960N i wystarczy TD-W901G. Różnica jest taka że ten droższy obsługuje sieci N, a tańczy tylko B/G. N jest szybszą siecią bezprzewodową, ale nie każdy laptop/ karta sieciowa jest w nią wyposażona.Wybierz TD-W8901G
Witam , skoro w przyszłości dojdzie laptop , zapewne z “N” to lepszy będzie przyszłościowy TD-W8960N . Sam też jestem zainteresowany zakupem podobnego sprzętu , brałem pod uwagę jeszcze pentagramy . Pozdrawiam .
Jestem użytkownikiem TP-Link’a TD-W8960N i muszę przyznać że jestem bardzo zadowolony.Mam też laptopa połączonego przez WiFi “g” i zasięg jest dobry chociaż jeśli teraz miałbym wybierać to poszukałbym laptopa z n-ką żeby zasięg był mocniejszy bo jak idę na górę to zasięg spada do 3-ech kresek w najdalszym miejscu.